Zaměřeno na dostatek energie

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Také máte občas pocit, že vám “docházejí baterky”? Důvodů může být mnoho. Od nedostatku spánku, špatně sestaveného jídelníčku až po vliv počasí. 

Pokud se tomuto stavu chcete vyhnout, zkuste dodržovat některé z těchto bodů a budete mít energie na rozdávání.

1. snídejte

Po noci, kdy hladovíte, je důležité dodat tělu energii. Jinak začne šetřit a zpomalí metabolismus. Snažte se do hodiny po probuzení sníst alespoň nějaké jídlo. Kus ovoce, kaši, chléb se sýrem. 

2. jezte pravidelně

Pokud tělo ví, že bude mít pravidelný přísun živin, nemá pak důvod ukládat energii na horší časy

3. otužujte se

Otužováním se zvětší množství tzv. hnědého tuku, který oproti bílému tuku, který máme třeba na břiše, umí regulovat tělesnou teplotu využitím energie právě z uloženého bílého tuku.

4. chodte na sluníčko

Dostatek slunečního svitu podporuje tvorbu hormonu jménem serotonin. Ten se také jinak nazývá hormonem štěstí. Budete se pak cítit spokojenější a všechny problémy zvládnete lépe.

5. pozor na kofein

Kofein sice umí navodit pocit zvýšení energie, ale nepřehánějte to s ním. Může narušit spánek a při vysokých dávka může mít i špatný vliv na soustředění.

6. pijte dostatečně

Nedostatek tekutin způsobuje pocit únavy. Snažte se tedy i ted, v zimních měsících, dodržovat dostatečný příjem. Pijte alespoň 1,5l denně a ideálně neslané nápoje bez kofeinu.

7. přidejte pohyb

Při fyzické aktivitě se vyplavují endorfiny, které zlepšují náladu. Snažte se proto přidat pohybovou aktivitu alespoň 3x týdně. Nemusíte hned jít do fitka, ale můžete jít na rychlejší procházku, zaplavat si, vyrazit na kolo. Vyberte si cokoliv, co vás bude bavit a snažte se to dělat pravidelně. 

8. vhodná spánková hygiena

Snažte se celý týden chodit spát a vstávat v podobnou hodinu. Tělo se naučí na určitý režim a lépe si odpočine.

Autor NutritionPro

Prémiová krabičková dieta NutritionPro

Jídelníček sestavujeme na míru cílům a tělesné kompozici. Důležitá je pro nás rozmanitost jídelníčku a prémiové suroviny.

Více se o nás dozvíte na: nutritionpro.cz