Jak jsem začala já…

FitnessTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 125 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 125 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

V dnešním moderním světě je pro mladého člověka, který je obklopen sociálními sítěmi, občas trochu obtížné, vážit si sám sebe a cítit se dobře ve svém těle. Instagram, TikTok a další platformy jsou přeplněné fotkami žen i mužů, kteří se snaží ukázat v tom nejlepším světle. Člověk pak úplně zapomene, že ani tito jedinci nevypadají 24 hodin denně, 7 dní v týdnu dokonale. Nevypadají přesně tak, jako když se dobře nastaví na fotku, vychytají nejlepší světlo a stíny. Vyfotí se ráno, kdy je tělo ještě dehydratované po dlouhé noci, nebo po tréninku, kdy jsou všechny svaly mnohem prokrvenější než kdy jindy. Zatnou každý sval v těle a schovají veškeré nedostatky, popřípadě co se nepodaří schovat, to zamaskuje Photoshop.

Je hezké nacházet na sociálních sítích motivaci, ale je důležité uvědomovat si, že to, co vidíme na displeji, nemusí být důvěrná realita. Proto si myslím, že je důležité naučit se mít rád sám sebe, vážit si sám sebe a zdokonalovat se kvůli sobě a ne kvůli okolí. Konec konců taková motivace, která vychází z hloubi duše jedince, je ta nejsilnější, která vydrží nejdéle a dokáže lámat skály.

Já sama jsem nežila nejzdravějším životním stylem a odráželo se to jak na mém sebevědomí, tak chuti do života a na produktivitě. Jednoho dne jsem se probudila a uvědomila jsem si, že takhle žít nechci, chci se cítit dobře, chci se cítit hezká a jsem odhodlaná pro to udělat vše. A změna byla třeba opravdu velká. Když se podívám zpět, nemůžu být vděčnější, že jsem tenkrát to rozhodnutí udělala a přes tuto dlouhou trnitou cestu mě dostalo až sem do tohoto bodu, kdy mohu jako trenérka psát TENTO článek.

Autor Nika Malyjurková

Osobní trenérka Pankrác

Jsem normální holka, která vždy chtěla vypadat dobře a hlavně být zdravá. Na sporty jsem nebyla moc šikovná, ale fitness jsem podlehla hned, jak jsem na sobě začala pozorovat první výsledky. Z dívky, která při svých 164cm vážila 78kg se stala závodnice v bikini fitness a nyní i trenérka. Chtěla bych, aby i mí klienti nebrali cvičení jako povinnost, ale jako radost či jakýsi rituál. Nemám v plánu připravovat další závodníky, chci ukázat běžným lidem, jako jsem já, že všechno jde, stačí jen trochu chtít. Takže se nemusíte bát mi napsat, určitě se nějak domluvíme!