Lehká bábovka s nádechem perníku

Stravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 92 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 92 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

S přidaným banánem je krásně vláčná, díky bílkům vyšlehaným do sněhu nadýchaná, s celozrnnou moukou, proteinem a bez přidaného cukru je to lehkost sama.

Ingredience :

  • 1 Hrnek celozrnné žitné mouky
  • 4 PL vanilkového proteinu
  • Banán
  • 2 vejce
  • 1 Hrnek mandlového mléka
  • 2 PL medu
  • Prášek do perníku
  • Kůra z 1 citronu
  • Hrst brusinek a rozinek
  • Hořká čokoláda na polití (nemusí být)

Postup:

Rozmixujeme nebo rozmačkáme jeden banán.  Brusinky a rozinky namočíme do rumu, nebo teplé vody. Oddělíme si žloutky od bílků a vyšleháme sníh. V míse smícháme banán, žloutky, mléko, med, nastrouháme kůru z citrónu. Vyšleháme a přidáme hrnek mouky, protein a prášek do pečiva. Do vzniklého těsta přimícháme vymačkané rozinky a brusinky ( bez vody – rumu). Opatrně přimícháme sníh z bílků. Vznikne opravdu lehké nadýchané těsto, které ještě svůj objem zvětší při pečení. Proto neplňte formu až po okraj. Pečte v předehřáté troubě cca 40 min. na 160 °C.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.