Anti-aging

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Už používáte anti-aging hydratační krémy a oční krémy proti vráskám? Pokud je vaše odpověď ano, tak je na čase si začít osvojovat anti-aging trénink. Nebo-li trénink oddalující proces stárnutí vašeho organismu.

Dle studie European Heart Journal (2018) je nejefektivnějším přístupem k oddálení stárnutí kardio trénink. Hlavně aktivity typu běhání, plavání, spinning, cyklistika, nebo HIIIT (vysokointenzivní intervalový trénink), který získal za poslední roky na popularitě. Vytrvalostní typy tréninku vykazují lepší efektivitu oproti silovému tréninku, tedy aspoň na buněčné úrovni. Každopádně to neznamená, že pokud máte rádi silový trénink, tak ho musíte nahradit Kardiem. Pouze doporučujeme tyto druhy tréninků do svého programu zařadit. Silový trénink také pozitivně ovlivňuje celý proces. Ideální je však kombinace obojího, protože jakákoliv pohybová aktivita je lepší než žádná. Doporučujeme zařadit pravidelný trénink 3 – 4x týdně. Nedostatečný pohyb je jedním z největších faktorů pro vznik kardiovaskulárních chorob a ostatních život ohrožujících nemocí. Při cvičení dochází k většímu průtoku krve, a to pomáhá dodat živiny kůži a drží ji vitální. Celý proces funguje tak, že krev přinese kyslík a živiny do pracujících buněk včetně kůže a odnese odpadní látky. Proto je cvičení lepší než jakýkoliv předražený přípravek na oddálení stárnutí vaší pokožky

Věděli jste, že stárnutím se náš metabolismus zpomaluje a svaly ubývají?  Všeobecně se říká, že po 30. roku každý dospělý ztratí za jednu celou dekádu 3 – 4 Kg svalů. S tím přichází ruku v ruce zpomalení bazálního metabolismu. Jedinou možností, jak metabolismus zrychlit nebo aspoň udržet je pravidelné cvičení a kvalitní vyvážená strava.

Autor Marek Kadlec

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.