POHYB JE MEDICÍNA, POHYB JE LÉK

FitnessHealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Všichni víme, že cvičení pomáhá zvýšit sílu těla, zvětšit svalovou hmotu a optimalizovat naše zdraví. Věděli jste ale, že cvičení zvrací stárnutí?

Možná si dopřáváte volně kosmetické přípravky, které slibují snížení fyzických známek stárnutí, jako je suchá pokožka, ochablá pokožka, tmavá pokožka a vrásky

 Možná vás znepokojuje proces přirozeného stárnutí a dopad, který má na váš vzhled a vaše tělo – jako celek. Pokud jste připraveni skutečně zvrátit účinky stárnutí, pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli o cvičení proti stárnutí a aktivitách, které vám vytvoří zdravější, lépe vypadající a mladší VY – až na buněčnou úroveň.

Co se stane s našimi těly, jak stárneme? Jak vstupujeme a pokračujeme v dospělosti, všechny naše životně důležité orgány začnou ztrácet určitou míru svou funkci. Stárnutí se více než jen projevuje prostřednictvím vrásek a šedých vlasů, které se u každého objeví individuálně. Produkuje změny, ke kterým dochází v každé jednotlivé buňce, každé tkáni a každém orgánu. Na druhé straně to má negativní dopad na všechny systémy v těle a na jejich schopnost správně fungovat.

Stárnutí je velmi složitý proces, který se u jednotlivých lidí liší. Existuje mnoho teorií o tom, proč to má negativní dopad na tělo. Patří mezi ně vystavení slunci, vedlejší produkty v potravinách a lécích, metabolické problémy a genetická predispozice. Bez ohledu na to, cvičení zvrátí stárnutí.

Cvičení pomáhá optimalizovat váš vzhled, vaši schopnost pohybu, úroveň vytrvalosti a poskytuje vám vyšší úroveň energie. Cvičení vás nejen udrží v kondici, ale také vás udrží v mladosti! Nezáleží na tom, jak jste staří, jaké problémy zažíváte nebo jak se cítíte – cvičení zvrátí stárnutí.

Jaké cviky jsou proti stárnutí

Dřepy – Pokud chcete zůstat mladí, dřepujte! Tímto způsobem cvičíte celé tělo – zejména hamstringy, boky, a stehna. Ve výsledku také posiluje střed vašeho těla. Tato cvičení také pomáhají zlepšit vaši rovnováhu a úroveň koordinace. Jako bonus navíc dřepy zvrátí stárnutí tím, že zvýší hustotu kostí! 

Dalším cvičením proti stárnutí, které pomáhá zvrátit proces přirozeného stárnutí, je zvednutí lýtka ve stoje. Toto cvičení se zaměřuje na lýtkové svaly – zejména na vnější část nohy, která pomáhá při tvarování a stanovení velikosti lýtek.

Závěsné zvedání nohou – Zatímco je považováno za náročné cvičení, které vyžaduje správný trénink a správnou formu, je zvedání nohou závěsem cvičení proti stárnutí, které efektivně pracuje se všemi svaly umístěnými ve vašem středu těla a stehnech. Pokud chcete bojovat proti přirozenému stárnutí a budovat sílu, toto cvičení vám pomůže dosáhnout vašich cílů.

Chůze – I když se může zdát, že jde o poměrně běžné cvičení, chůze je činnost zaměřená na váhu, která vám pomáhá… nebo spíše… nutí vás k výkonu proti přirozené gravitaci, která vás obklopuje. Výsledkem jsou vaše kosti i svaly. Na druhé straně je optimalizována celková funkčnost celého těla.

Lezecké schody – Pokud chcete poskytnout spodní části těla intenzivní cvičení, vyšplhejte se po schodech! Jedná se o nenáročnou činnost, při které budou zapracovány všechny svaly v dolní části. To zahrnuje lýtka, stehna, čtyřhlavý sval a hamstringy. Nejlepší ze všeho je, že když budete v tomto cvičení postupovat, vaše kosti a klouby naberou sílu. S přibývajícím věkem vám toto cvičení na obrácení věku pomůže užít si vyšší úroveň vytrvalosti. 

Pohyby s velkým nárazem – I když nejde o konkrétní cvičení, jedná se o typ pohybu, který by měl být prováděn a který má fyzickou povahu. Proto vytvořil tento seznam. Při zkoumání toho, jak cvičení zvrátí stárnutí, zjistíte, že většina profesionálů doporučuje věnovat se nárazovým pohybům. Patří mezi ně skoky, razantní kroky a přehnané pohyby – jako celek. Pokud se ujistíte, že denně provádíte vysoce dynamické pohyby, vaše kosti se zvýší v hustotě.

Křížení paží a nohou – nyní se jedná o relativně jednoduchá cvičení. Jak vás udržují mladou? Tajemství spočívá ve skutečnosti, že jednou končetinou přejdete středem těla na opačnou stranu. Pohyby nejen pomáhají natahovat a budovat svaly, ale také nutí komunikovat pravou a levou hemisféru mozku, což posiluje mozek jako celek. Jedná se o vynikající cvičení pro udržení mládí – zejména na kognitivní úrovni.

Odporový trénink – Pokud chcete zvrátit svůj věk na genetické úrovni, odporový trénink je správná cesta! Tento typ cvičení zlepšuje sílu vašich svalů a optimalizuje úroveň vaší vytrvalosti. Můžete to udělat integrací pásů, závaží, tyčí, činek a podobných předmětů do vašeho standardního cvičení. 

Pohyb je medicína, pohyb je lék

Je to nejlepší typ léku. Při fyzické aktivitě byste se měli zaměřit na ty cvičení, které pracují s myslí a tělem. Pokud tak učiníte, toto cvičení zvrátí proces stárnutí.

Zdroj: backtomotion.net

Autor Kristýna Divišová

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.