Těhotenské masáže aneb řekněte bolesti a únavě sbohem

HealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

V těhotenství žena prochází obdobím plným změn. Nastávají psychické, ale hlavně fyzické a fyziologické změny v průběhu celého těhotenství. Tyto změny způsobují především bolesti zad, nejvíce v oblasti beder. Na problémy nejen s bolestmi zad jsou jasnou volbou těhotenské masáže.

Masáže pro těhotné jsou individuálně přizpůsobeny potřebám nastávajících maminek. Pomáhají ženám lépe se vyrovnat se změnami probíhajícími v jejich těle, uvolňují napětí a odstraňují bolest. Přispívají ke zlepšení regulaci oběhového i lymfatického systému, čímž se snižují bolesti či otoky nohou. Díky pravidelným návštěvám může být dalším benefitem klidnější spánek a odstranění stresu. Všechny pozitivní vlivy masáží se odráží na celkovém stavu ženy, v tomto případě spokojené pocity uvolnění a pocit pohody oceníte nejen vy, ale i Vaše miminko.

Kdy je vhodné s masážemi začít? V prvním trimestru dochází k nedůležitější fázi vývoje miminka a nedoporučuje se žádný typ masáže. Mohlo by dojít k prokrvení až překrvení organismu, a to by v nejhorším případě mohlo vést ke krvácení. Masírovat lze tedy od II. trimestru (od 14. týdnu) pravidelně podle potřeb. Masírování v těhotenství je bezpečné pro většinu nastávajících maminek, avšak v případě jakýkoliv obtíží nebo zdravotních komplikací je vždy lepší poradit se se svým lékařem.

Takže, milé nastávající maminky, ať už vás trápí bolesti zad, máte pocit „těžkých“ nohou či si potřebujete jen odpočinout, určitě neváhejte a zajděte si na těhotenskou masáž. Je velmi důležité najít si čas sama na sebe a „nacítit se“ na své tělo. Pokud jste zvyklá cvičit, nebojte se kombinovat těhotenské cvičení s masážemi. Ne nadarmo se říká spokojená maminka rovná se spokojené miminko. 😊

Autor Zuzana Konopásková

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.