Máte rádi kombinaci jablek se skořicí a tvarohu? Vyzkoušejte náš šťavnatý koláč v odlehčené verzi z celozrnné mouky. Je sice ze tří vrstev, ale příprava zabere pár minut.
Ingredience na těsto
- 2 HR celozrnné hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 4 PL čekankového sirupu
- 1 HR mléka (sójové – mandlové)
Ingredience na 2. vrstvu
- 2 vaničky tvarohu – odtučněný
- 1 vejce
- 4 PL sladidla (eritrit)
Ingredience na 3. vrstvu
- 4-5 oloupaných jablek
- Rozinky
- 1 skořicový cukr
- Citrónová šťáva
Postup
Jablka si oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme rozinky a zakápneme citrónovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a důkladně zamícháme. V druhé míse si připravíme těsto. Smícháme mouku, sodu, vejce, mléko a sirup. Vypracujeme v hladké těsto, které nalijeme do formy nebo na plech. Jakou druhou vrstvu smícháme tvaroh a vejcem a sladidlem. Rozetřeme opatrně na těsto. Jako poslední vrstvu rozložíme rovnoměrně nastrouhaná jablka. Pečeme na 180 C° zhruba hodinu. Přejeme zdravé mlsání.