Podzimní jablečný koláč s tvarohem

Stravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Máte rádi kombinaci jablek se skořicí a tvarohu? Vyzkoušejte náš šťavnatý koláč v odlehčené verzi z celozrnné mouky. Je sice ze tří vrstev, ale příprava zabere pár minut.

Ingredience na těsto

  • 2 HR celozrnné hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 PL čekankového sirupu
  • 1 HR mléka (sójové – mandlové)

Ingredience na 2. vrstvu

  • 2 vaničky tvarohu – odtučněný
  • 1 vejce
  • 4 PL sladidla (eritrit)

Ingredience na 3. vrstvu

  • 4-5 oloupaných jablek
  • Rozinky
  • 1 skořicový cukr
  • Citrónová šťáva

Postup

Jablka si oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme rozinky a zakápneme citrónovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a důkladně zamícháme. V druhé míse si připravíme těsto. Smícháme mouku, sodu, vejce, mléko a sirup. Vypracujeme v hladké těsto, které nalijeme do formy nebo na plech. Jakou druhou vrstvu smícháme tvaroh a vejcem a sladidlem. Rozetřeme opatrně na těsto. Jako poslední vrstvu rozložíme rovnoměrně nastrouhaná jablka. Pečeme na 180 C° zhruba hodinu. Přejeme zdravé mlsání.