Fitness koláčky

StravováníTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 81 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 81 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 96 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 96 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Zdravější koláčky bez dlouhého kynutí a klasického cukru. Vyber si náplň jakou máš rád.

Ingredience na těsto:

  • 300 g mouky (kokosová + hladká špaldová na půl)
  • 120 ml mléka (ohřát)
  • 100 ml kokosového oleje (možno použít jiný olej)
  • ½ droždí
  • 1 vejce
  • 2 pl lžíce sladidla (např. eritrit)
  • citrónová kůra
  • sůl

Ingredience na náplně:

  • tvaroh (0,3 tuku od OLMA – vhodný na koláče)
  • 150 ml mléko
  • 150g máku (bez cukru)
  • čekankový sirup
  • vejce
  • rozinky a mandle na ozdobu

Postup:

Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh, vejce a lžíci sirupu smíchejte do husté kaše bez hrudek, odložte do lednice. Mák s mlékem a opět lžíci (2 lžíce) sirupu svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Na těsto odvážíme mouky a ostatní ingredience, v misce vedle si připravíme kvásek, který po naběhnutí vmícháme do ostatních ingrediencí, musí nám vzniknout kompaktní těsto. Pokud ho máte moc řídké při zapracování přidejte mouku, mělo by být ale takové, aby se dalo vyválet a drželo tvar. Čím více mouky tím koláčky budou tužší. Rozválíme hotové těsto na cca 1cm silný plát a pomocí sklenice (na víno) vykrajujeme kolečka, můžeme dělat i placičky ručně, necháme na vás. Předehřejete si troubu na 180 °C. Pokládáme na plech a děláme důlky do středu. Kraje můžeme pomazat vajíčkem. Plníme koláčky náplní. Můžete použít i rozvar z jablek, povidla…Pečeme do zlatova, dle velikosti.