Trénujme nejen tělo, ale i mysl

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

aneb prevence s terapeutem má smysl

Léto se kvapně přibližuje, vrstvy oblečení se ztenčují, dovolená je možná na obzoru, naše fyzično se zdá být obnaženější, dokonce se i otáčíme za něčím (někým?), co se nám líbí…

Díváme se stejně zálibně i na sebe? Přitahují nás zrcadla, či se jim vyhýbáme? Možná s jistotou, nebo naopak s nejistou opatrností šmátráme ve skříni po loňských hvězdných plavkách. Kdeže loňské zázračné modely jsou?

Naše fitko je naštěstí vstřícné a nabádá nás jít s dobou – už nějaký ten pátek nám servíruje poutavé výzvy typu Jak podpořit letní fitness formu, Zhubni na léto, Nemůžeš? Přidej….

Důvody, proč nakonec do fitka chodíme jsou nejrůznější, tak, jak nejrůznější je každý z nás. Můžeme tedy, z důvodu doladění naší existence, a to nejen letní, přidat na hodinách v posilovně či skupinových trénincích. Nepochybně tím vylepšíme své viditelné JÁ. To přece chceme. 

Je ale ta zmenšená konfekční velikost, vyrýsované svaly, ploché bříško a celková nabušenost pouze a jenom to, za čím se ohlížíme? Nepatří k tomu i způsob, originalita, sebevědomí a charisma, jakým se „to“ nese? Nejsou to současně zářící bytosti s překypující energií, co nás míjí?

Všimli jste si někdy, jak nás rozzářený člověk nenechá chladným? A jak mnohdy vnitřně studení krasavci nás neosloví? Naše tělo má přece duši. A ta mnohé tuší…

Zvykli jsme si pečovat o své tělo, každodenně a s pravidelností. Problémy spojené s naší duší i srdíčkem však hromadíme, a když se kapacita přeplní, neumíme ji včas poslat do koše. I spamy nám přerůstají přes hlavu.

Už staří Římané věděli, že člověk je sám sobě špatným rádcem. Proto na sebe nedosáhnou skvostní léčitelé či šamani, i když mají nebeský dar pomáhat druhým.

Jsou tu sice naši přátelé (díky za ně!), ale nemohou skrze lásku k nám být v danou chvíli objektivní. Každý šaman má svého šamana. A koho máte vy?

Je dobré vědět, komu si říci včas o pomoc. Terapie duše a mysli by se měla stát součástí našeho života jako prevence. Snažme se nečekat až pohár (tělo) přeteče, choďme se zbavit chmur ne jako k lékaři, až když celí stůněme, ale preventivně jako chodíme s tělem do posilovny.

Společně pošleme vaše chmury do háje. 😊

Autor PhDr. Marie Vlčková

Životní koučka a osobní terapeutka

Začněme dělat to, co je nezbytné, pak to, co je možné, a najednou zjistíme, že děláme nemožné.

Snaha pomáhat lidem charakterizuje celý můj dosavadní život. Vrbou všem potřebným jsem ráda byla už v dětství, i v době studií na gymnáziu a Univerzitě Karlově a provází mne dodnes – jsem vnímavá pozorovatelka života, certifikovaná koučka, facilitátorka, psychologická terapeutka, konzultantka, mentorka a především člověk, který má rád lidi. Empatie, pokora a oduševnělá blízkost je mým klíčem pro porozumění, schopnost naslouchat a laskavě hovořit s lidmi, kteří hledají na své životní pouti světlo a naplnění svých snů a vizí – osobních i pracovních.

Jako dlouholetá spolupracovnice mága, léčitele a astrologa Emila Václava Havelky a jím zvolená prezidentka Bratrstva Zlaté pyramidy, z.s. ráda pomáhám lidem objevit v sobě vnitřní sílu, najít impulzy k životní změně a především vyladit duši i mysl pro životní rovnováhu, sebedůvěru a tolik potřebnou vnitřní pohodu. Mám mnohaleté zkušenosti s psychologickým poradenstvím a pomocí potřebným ze všech věkových skupin s pozoruhodnými kladnými ohlasy.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz