Rýžový koláč s pomeranči

Stravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 92 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 92 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Překonejte odpor k rýžovému nákypu ze školní jídelny a vyzkoušejte naši chutnější variantu.

Ingredience:

  • 200 g rýže na rizoto (kulatá zrna)
  • 2 pomeranče + na ozdobu
  • ½ lžičky skořice (anýz, badyán)
  • Čekankový nebo javorový sirup
  • PL másla
  • 2 vejce
  • brusinky

Postup:

Rýži propláchneme ve studene vodě, vložíme do hrnce a zalijeme šťávou ze dvou pomerančů. Ochutíme skořicí, anýzem a můžeme přidat na povaření i badyán. Dle potřeby doléváme vodou, dokud se rýže neuvaří a tekutiny nevypaří, chce to hlídat a promíchávat. Do uvařené rýže přidáme sladidlo, sirup, hrst brusinek, lžíci másla. Necháme vychladnout. Mezi tím si oddělíme žloutky a z bílků vyšleháme sníh. Oboje zapracujeme do vychladlé rýže. Nejprve žloutky, důkladně zamícháme a pak sníh. Vzniklou směs pečeme na 180 °C v koláčové formě do zlatova cca 30-40 minut. Dobrou chuť.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.