Cvičení způsobuje zdraví, radost a přispívá k duševní svěžesti!

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

V březnu se rozloučíme se zimou a přivítáme astronomické jaro – jak je to vlastně s tradovanou jarní únavou? Setkávají se s ní ti, kteří podlehli svátečnímu poklidu vánoc, jídlu a cukroví a opustili svůj dosavadní pohybový režim, anebo ti, kteří pohybu, cvičení a sportu příliš neholdují a se cvičením a sportem alespoň s minimální snahou nezačnou. Při tom bez pohybu by neexistoval život. Každý okamžik našeho života je tělo v pohybu. A s pohybem je spojen i antický ideál harmonického souladu a vyváženosti tělesné i duševní krásy a dobroty, ctnosti a statečnosti pod pojmem kalokagathia.

Kalokagathia je důležitým prvkem i novodobé olympijské myšlenky, která podporuje program tělesné krásy spojené s nejčistším duševním potenciálem – s čestností a poctivostí. A německý filolog Werner Jaeger definoval kalokagathii jako „rytířský ideál kompletní lidské osobnosti harmonické v mysli i těle“.

Tak schválně – napadlo vás někdy, že v našem oblíbeném fitku Form Factory můžeme potkávat i novodobé rytíře či gentlemany? Ale jistě, jsou-li pozitivní (v psychologickém slova smyslu) ve svém přístupu k životu, mají-li své vize a rádi zdolávají překážky. Jen se rozhlédněme kolem sebe – mají totiž rozzářené oči a srší z nich úsilí a energie, kterou si přicházejí prostě jen dobít.

A co my, kteří nejsme vždy tak vyladění – vyladěné? Chodíme si do fitka pro lepší já jen s vysněnou představou štíhlejší postavy, lepšího vnějšího designu, vyrýsovaných svalů či lepší fyzické kondice?

Jsme tu na správném místě! 😊 Sportovat a cvičit je nejen zdravé, ale i očišťující, při tom se totiž do krve vyplavují hormony endorfin a serotonin, nazývané hormony štěstí. Určitě odcházíme z fitka pocitově lehčí… Vyberme si dávkování v přehršli skupinových lekcí, v individuálním cvičení a posilování s osobním trenérem, najděme si to, co nás ve Form Factory baví.

A co duševní pohoda, naše mysl, ta nezbytná druhá stránka naší plné pozitivní energie? Pokud vám nestačí pravidelné cvičení, které lze považovat za báječné přírodní antidepresivum k vyladění také psychické harmonie, a máte starosti a problémy „v hlavě“. pak je dobré otevřít se dobrému příteli, s vážnějšími pak dobrému kouči a s jeho pomocí je zahodit, nechtěné myšlenky vyčistit a nahradit je světlem pro budoucí dny. Plnost, celistvost a vyladění naší osobnosti stojí to za to!

„Cvičení je jako manželství – nemůžete při něm podvádět a čekat, že to bude fungovat“.

„Nevyčerpá nás hora před námi, na kterou chceme vylézt, ale kamínek v naší botě“.

Těším se na milá setkání

Autor PhDr. Marie Vlčková

Životní koučka a osobní terapeutka

Začněme dělat to, co je nezbytné, pak to, co je možné, a najednou zjistíme, že děláme nemožné.

Snaha pomáhat lidem charakterizuje celý můj dosavadní život. Vrbou všem potřebným jsem ráda byla už v dětství, i v době studií na gymnáziu a Univerzitě Karlově a provází mne dodnes – jsem vnímavá pozorovatelka života, certifikovaná koučka, facilitátorka, psychologická terapeutka, konzultantka, mentorka a především člověk, který má rád lidi. Empatie, pokora a oduševnělá blízkost je mým klíčem pro porozumění, schopnost naslouchat a laskavě hovořit s lidmi, kteří hledají na své životní pouti světlo a naplnění svých snů a vizí – osobních i pracovních.

Jako dlouholetá spolupracovnice mága, léčitele a astrologa Emila Václava Havelky a jím zvolená prezidentka Bratrstva Zlaté pyramidy, z.s. ráda pomáhám lidem objevit v sobě vnitřní sílu, najít impulzy k životní změně a především vyladit duši i mysl pro životní rovnováhu, sebedůvěru a tolik potřebnou vnitřní pohodu. Mám mnohaleté zkušenosti s psychologickým poradenstvím a pomocí potřebným ze všech věkových skupin s pozoruhodnými kladnými ohlasy.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz