Proč je na čase konečně vyškrtnout hubnutí ze svých novoročních předsevzetí?

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Udělejte z roku 2022 rok, kdy se zaměříte na své myšlení – ne na svou váhu – a připravte se na to, že se budete cítit fit, zdravější a šťastnější.

Fitness profesionálka Kaylah-Blayr Fitzsimons-Nu’u strávila roky tím, že chtěla být hubenější. “Body image byl vždy jednou z mých největších překážek…Celý život jsem si myslela, že musím zhubnout…ale ta snaha být hubená mně osobně nikdy nefungovala.”

Když si Kaylah-Blayr uvědomila, že prostě není stavěná na to, aby byla hubená, ale i přesto může být silná, krásná a úspěšná, změnilo jí to život a svůj mindset naprosto obrátila. “Přešla jsem od myšlenky “Potřebuji zhubnout” k myšlence “Chci být tou nejlepší sportovkyní, jakou mohu být, abych mohla podávat výkony. To jsem si stanovila jako nový cíl.” A to taky dokázala. Nyní, jako velmi populární fitness profesionálka, je Kaylah-Blayr mimořádně fit, zdravá a hlavně pyšná na své tělo. 

Pokud tedy opět vstupujete do nového roku s plány maximalizovat své cvičební úsilí a shodit nějaké to kilo, možná byste mohli zkusit následovat Kaylah-Blayr a zkusit přehodnotit to, kam budete směřovat svou pozornost.

V ČEM JE VLASTNĚ PROBLÉM, KDYŽ CVIČÍME KVŮLI HUBNUTÍ? 

Cvičení je již dlouho nejběžnějším předpisem pro lidi, kteří chtějí zlepšit své zdraví tím, že zhubnou. Po desetiletí jsme byli vedeni k přesvědčení, že pouhé přidání cvičení je klíčem k tomu, jak shodit nechtěná kila. Ale důkazy to ve skutečnosti nepotvrzují a odborníci se od tohoto tvrzení čím dál více odvracejí. Po nedávném průzkumu jsme dokonce svědky odklonu od tlaku na cvičení pro hubnutí a kladení většího důrazu na cvičení pro zlepšení kondice. Nejnovější poznatky navíc ukazují, že můžete být zdraví v podstatě při jakékoli váze – pokud jste aktivní.

To samozřejmě neznamená, že udržení zdravé hmotnosti by nemělo být naším cílem. Víme, že právě díky cvičení dochází k významným změnám ve složení těla. Vědci ale prokázali, že pokud jde o hubnutí, soustředění se na samotné cvičení často vede k menšímu úbytku hmotnosti, než by se očekávalo. Pokud je tedy vaším hlavním cílem právě hubnutí, může to být problematické na mnoha úrovních. Když totiž nevidíte výsledky, o kterých sníte, můžete pociťovat zklamání, sklíčenost a mnohem snadněji se od své cvičební rutiny odpoutat. Když se to stane, ztratíte tak logicky všechny ostatní výhody, které z cvičení plynou.

“FITNESS IS NOT ABOUT WHAT YOU LOSE. IT’S WHAT YOU GAIN”

Pravidelným cvičením získáte spoustu benefitů, které vám mohou zlepšit život mnohem významněji, než když shodíte pár kilo. Cvičení sníží stres a úzkost, pomůže vám cítit se šťastnější, úspěšnější a pomůže i zmírnit negativitu. Zároveň je důležitým lékem v boji proti nejrůznějším nemocem a je klíčem ke zlepšení funkce mozku. Pravidelná fyzická aktivita vás déle udrží mladistvými a významně vám prodloužit život, a to vše je jen začátek… výhod cvičení je nespočet. 

Kaylah-Blayr věří, že když si člověk uvědomí všechny tyto úžasné aspekty, kterými cvičení prospívá našemu tělu, skutečně ho to motivuje.” Existují různé druhy motivace, které rezonují s různými lidi,” dodává. “Snažte se najít, co funguje pro vás. Zjistěte, co vás nabíjí a co vás přiměje chtít se hýbat.” Uvidíte, že s tímto vědomím budou vaše očekávání výsledků mnohem více realistická.

Autor Les Mills

Tvoříme fit planetu

Jsme na misi k vytvoření zdatné planety. To neznamená nutit lidi cvičit. Znamená to pomoci lidem zamilovat se do fitness, aby si mohli zacvičit.