PŘEDPOVĚD FITNESS TRENDŮ NA ROK 2022

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Objevte trendy, které vezmou fitness scénu útokem! Vzhledem k tomu, že pandemie stále způsobuje problémy napříč planetou, důležitost kondice pro naše celkové zdraví a pohodu zůstává prvořadá. V současnosti cvičí nebo chce začít 82 % dospělých. A 50 % z nás se plánuje v příštím roce více zaměřit na fyzickou a duševní pohodu.

Trendy ve fitness reagující na pandemii, které za poslední měsíce vyšly na světlo, budou i nadále aktuální, což dokládá i větší přesun ke skupinovým lekcím doplněný domácím cvičením.

HIIT BUDE JEŠTĚ ŽHAVĚJŠÍ

HIIT je jedním z nejžhavějších trendů posledních let a v současnosti je celosvětově nejoblíbenějším cvičením, přičemž 32 % cvičenců jej uvádí jako svou oblíbenou hodinu. Můžeme tedy předpokládat, že oblíbenost tohoto cvičení ještě vzroste. 

OBLÍBENCI BUDOU I NADÁLE ZÁŘIT

Po HIITu se jako nejoblíbenější uvádí cyklistická a taneční skupinová cvičení a ze všech typů skupinových cvičení 86 % z nás volí značkové lekce, jako jsou například ty, které nabízí Les Mills. Kvalita hudby, instruktoři a choreografie jsou i nadále faktory, které hrají důležitou roli při rozhodování o našich oblíbených lekcích. To potvrzuje i fakt, že 58 % členů fitness center říká, že by pravděpodobně zrušili své členství, pokud by jim fitness centrum vzalo jejich oblíbenou hodinu!

ÚROVEŇ ONLINE CVIČENÍ POROSTE

I když nic nepřekoná atmosféru živého tréninku, již to není jediná možnost. Ať už se jedná o cvičení živě přenášené vaším oblíbeným instruktorem nebo například online fitness koučování 1:1; můžete očekávat, že z vašeho domova budou dostupné čím dál tím více personalizované tréninkové zážitky.

PŘI PRÁCI SE VÍCE ZAPOTÍME

Díky flexibilním pracovním úvazkům a stále častější možnosti využívání wellness a fitness na pracovišti nebo jeho blízkosti stále více lidí kombinuje práci s fitness. Už 59 % lidí, kteří mají přístup k fitness prostřednictvím své práce, ho využívá. Tito zaměstnanci navíc cvičí o 43 % více než ti, kteří tuto možnost od zaměstnavatele nemají. Ukázalo se, že to přispívá i k lepším pracovním výkonům, lepšímu time managementu, zaměstnanci jsou produktivnější a vykazují větší spokojenost s prací. Do dalšího roku můžeme také očekávat, že čím dál více zaměstnavatelů bude poskytovat například digitální fitness a skupinová cvičení pro pracovní týmy.

VÍCE FITNESS ZÁBAVY PRO ZAČÁTEČNÍKY I VŠECHNY OSTATNÍ

Pandemie vytvořila novou generaci cvičebních začátečníků (kteří nyní tvoří 27 % trhu) a v nadcházejících 12 měsících můžeme očekávat prudký nárůst nových inovativních možností, které jsou ideální jak pro ostřílené cvičence, tak pro fitness nováčky – nízkofrekvenční cvičení, virtuální realita a další hi-tech možnosti. Nyní je tedy ideální čas povzbudit ke cvičení i ty členy rodiny, kteří se k pohybu doteď neměli!

Autor Les Mills

Tvoříme fit planetu

Jsme na misi k vytvoření zdatné planety. To neznamená nutit lidi cvičit. Znamená to pomoci lidem zamilovat se do fitness, aby si mohli zacvičit.