Během vánočních svátků mnozí z nás povolí na uzdě a dopřejí si nad rámec toho, co jsou obvykle zvyklí. Cukroví, vánočka, salát nebo smažený kapr. A nejlépe všechno dohromady několik dní za sebou.
To může mít za důsledek, že se cítíme těžce, možná i nafoukle. Leden je tady a nastává čas se vrátit zpět do režimu.

Semínkový chlebík, který peču již několik let, bych ráda nyní představila i vám. Je výborným pomocníkem při očištění organismu, podporuje trávení a vyprazdňování. Mohu zaručit, že do 3 dnů pocity těžkosti a nadýmání zcela odezní.
Recept je velmi jednoduchý, navíc na něj nepotřebujete ani domácí pekárnu na chléb.
Ingredience:
- 100g slunečnicová semínka
- 20g lněná semínka
- 20g chia
- 20g kokosová mouka
- 30g vloček
- 1čl prášek do pečiva
- 1 vajíčko
- dýňová semínka na posypání
Všechny ingredience smíchám dohromady a přidám cca 200ml vody, rozmixuji a naliji do formy vystlané pečícím papírem.
Peču na 200 stupňů cca 35-40min. Pět minut před dopečením posypu dýňovými semínky.
Před konzumací nechám vychladnout. Chléb důkladně zabalený v utěrce vydrží křehký a vláčný i týden.
Doporučuji konzumovat například s míchanými vejci, šunkou nebo jinou bílkovinou.
Dejte mi vědět, jak vám chlebík chutná.