Semínkový chléb

FitnessStravováníTipy

Během vánočních svátků mnozí z nás povolí na uzdě a dopřejí si nad rámec toho, co jsou obvykle zvyklí. Cukroví, vánočka, salát nebo smažený kapr. A nejlépe všechno dohromady několik dní za sebou.

To může mít za důsledek, že se cítíme těžce, možná i nafoukle. Leden je tady a nastává čas se vrátit zpět do režimu.

Semínkový chlebík, který peču již několik let, bych ráda nyní představila i vám. Je výborným pomocníkem při očištění organismu, podporuje trávení a vyprazdňování. Mohu zaručit, že do 3 dnů pocity těžkosti a nadýmání zcela odezní.

Recept je velmi jednoduchý, navíc na něj nepotřebujete ani domácí pekárnu na chléb.

Ingredience:

  • 100g slunečnicová semínka
  • 20g lněná semínka
  • 20g chia
  • 20g kokosová mouka
  • 30g vloček
  • 1čl prášek do pečiva
  • 1 vajíčko
  • dýňová semínka na posypání

Všechny ingredience smíchám dohromady a přidám cca 200ml vody, rozmixuji a naliji do formy vystlané pečícím papírem.

Peču na 200 stupňů cca 35-40min. Pět minut před dopečením posypu dýňovými semínky.

Před konzumací nechám vychladnout. Chléb důkladně zabalený v utěrce vydrží křehký a vláčný i týden.

Doporučuji konzumovat například s míchanými vejci, šunkou nebo jinou bílkovinou.

Dejte mi vědět, jak vám chlebík chutná.

Autor Hanka Volfová

Online tréninkBody WorkoutCoreHIIT

Instruktor skupinových lekcí

Sport je mojí vášní již od malička, 16 let jsem se na vrcholové úrovni věnovala sportovnímu aerobiku, ve kterém jsem získala několik cenných titulů. To nejdůležitější však, co jsem během své kariéry získala, je praxe a zkušenost, kterou se nyní snažím předávat mým klientům.

Motto: “Tvůj největší soupeř jsi ty sám.” 🙂