Jak si vybrat ty správné legíny

FitnessTipyTrendy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 121 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 121 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 10 [name] => Trendy [slug] => trendy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 10 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 36 [filter] => raw [cat_ID] => 10 [category_count] => 36 [category_description] => [cat_name] => Trendy [category_nicename] => trendy [category_parent] => 0 ) )

Může to znít šíleně, řešit ten nejjednodušší kus oblečení v šatníku. Pokud však nechcete skončit s pořádným trapasem na ulici, tak si musíte připustit, že legíny nejsou kalhoty a musíte se podle toho zařídit. 

1. Velikost

Správná velikost, to je oč tu běží. Legíny nemohou být příliš těsné ani příliš volné. Ujistěte se, že vás nikde neškrtí, a zvýrazňují vám přesně to co mají. Pokud však už volné legíny vlastníte, nezoufejte. Stále si k nim můžete vzít oversize tričko, nebo mikinu, které vám volnější části kolem boků zakryjí.

Chcete-li se vyhnout jakémukoliv jinému faux pas souvisejícím s velikostmi, ujistěte se, že máte tu správnou. Buď se změřte sami, nebo si nechte poradit v obchodě od profesionála. Nezapomínejte, že velikosti se liší i podle značek a vědět vaše skutečné míry není, pro vaše pohodlí, nikdy na škodu. Pokud jste někde mezi dvěma velikostmi, například mezi M a L, vyzkoušejte si oba páry legín. Klidně zkuste i nové značky. Možná o tom nevíte, ale jejich střih vám může padnout ještě lépe.

2. Délky

Jak už jistě dobře víte, legíny se vyrábějí v různých délkách. Jak a s čím se rozhodnete je nosit, je zcela osobní volbou. Jen se však ujistěte, že neskončíte nakonec ve výslechové místnosti módní policie. 

Plná délka

Dosahují vám kousek pod kotník a větší z nich se vám lehce nařasí kolem nártů v závislosti na vaší výšce. K těmto kouskům se nejvíce hodí delší volnější trička, nebo přehozy, v zimě se dají spárovat s kozačkami nebo jinými vysokými botami. 

3/4 délka

Tyto legíny jsou spolu s krátkými topy snadnou a rychlou volbou. Nejsou však tím nejlepším co si na sebe můžete vzít pro formální meeting obviously… Na ty ostatní se však hodí skvěle. Jelikož však končí na lýtkovém svalu, focus se přesouvá hlavně tam. Pokud si tedy nejste sami sebou v tomto ohledu úplně jistí, je dobré sázet na jistotu a vybrat si legíny s délkou až ke kotníkům.  

Délka ke kotníkům

Ta, která vládne všem. K legínám s touto délkou si můžete vzít téměř cokoli. Bude i dost těžké zkusit najít obuv, která nebude v kombinaci s touto délkou vypadat dobře. (Kromě crocsů, ty nevypadají dobře snad s ničím!) 

Délka ke kolenům

Většinou se používají jako cvičební oděv – tělocvična, jóga, chůze, turistika nebo běh. 

3. Materiál

Nejčastějšími tkaninami pro legíny jsou polyester, bavlna a lycra/elastan. Dalšími zajímavými možnostmi jsou kůže a semiš. Jsou mimořádně stylové a můžete si z nich vytvořit opravdu hodně cool outfity.

4. Barvy

Ze začátku se na trhu objevovaly pouze fádní bílé či černé legíny. Postupem času se však přicházelo k odvážnějším barvám a dnes již můžete experimentovat s jakýmkoli neonem i odstínem. Tak směle do toho!

5. Potištěné legíny

Vzorované legíny jsou něco, do čeho bychom měli všichni investovat a trochu si osvěžit šatník. Před zakoupením si určitě legíny vyzkoušejte. Někdy vám vzor nemusí úplně padnout. Na druhou stranu však neodsuzujte design hned od začátku, správný potisk má za úkol pomoci i s vizuálním tvarováním vaší postavy. Tak jako správná velikost legín i správný design vám má pomoct zvýraznit vaše přednosti. Mnoho z toho závisí samozřejmě na velikosti a typu těla. Nezapomeňte také na toto základní pravidlo – pokud mají legíny nějaký vzor, vršek musí mít buď stejný nebo doplňující vzor. Také je dobré mít i jednobarevný top, který vzor legín dokáže pěkně podtrhnout. Zkuste experimentovat s výraznými a kontrastními barvami. Pokud jde však o potisky, dejte si pozor na horní část outfitu. 

Nosit legíny není žádná věda. Je však důležité dávat si pozor na to, jak vám padnou, zdali podtrhují, to co mají (zadek, samozřejmě) a také je tady ještě stránka komfortu. Ve správných legínách se máte cítit dobře a sebevědomě. 

Nezapomeňte, v dobře padnoucích legínách budete mít takový zadek, že se po vás budou otáčet i kamiony! 

Autor Václav Vanter

Fitness
1048 Array ( [sautor] => vaclav-vanter ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) )

Vizionář a designer

Jsem designér a ideamaker. Specializuji se na kreativní marketing, grafický a módní design. Mám více než 10 let zkušeností v reklamě a 5 let v módním designu. Rád dělám to, co chci.

www.lalavoom.com