Jak se nosí Athleisure?

TipyTrendy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 10 [name] => Trendy [slug] => trendy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 10 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 36 [filter] => raw [cat_ID] => 10 [category_count] => 36 [category_description] => [cat_name] => Trendy [category_nicename] => trendy [category_parent] => 0 ) )

Co to vlastně je Athleisure?

Napovědět by mohlo už spojení slov “athletic” a “leisure”, což v praxi znamená, neformální kombinaci sportovního a volnočasového oblečení s širokým využitím. Krása tkví v tom, že je to praktická a velmi poutavá módní záležitost. Funkční oblečení, původně určené na vyloženě sportovní aktivity, přebírá módní rozměr a stává se novým trendem dnešní doby. Díky větší módní otevřenosti, nyní můžeme kombinovat pohodlné a praktické oblečení, které dokáže zaujmout na první pohled, nijak neomezuje a vytváří elegantní vzhled se zajímavým nábojem. Athleisure maže hranice mezi tím, co byste nosily ve fitku, a tím, co byste si vzaly na oběd. Ať už se budete chystat na trénink nebo do ulic, váš outfit bude připraven na vše. Nemusíte už striktně hrotit kam se půjde a jak se obléknout, což v dnešním spěchu oceňuje každý. Není to jen o módním směru, ale hlavně o životním stylu, který jde ruku v ruce se zdravým a uvolněným přemýšlením aktivních lidí. Není tedy divu, že se tento vzkvétající trend neustále zvětšuje. Proto také stále častěji vídáme spolupráce slavných návrhářů se sportovními značkami a spoustu slavných osobností oblečené ve stylu Athleisure.

Spojení módy a sportu

Tento příjemný koktejl sportovních kousků a posledních módních trendů je celý o tom, jak umíte namixovat svůj outfit a dosáhnout maximálního stylu. Jak esteticky zakomponujete svoje běžné oblečení do sportovního vzhledu je čistě na vaší fantazii. Spojením džín nebo kožené bundy s kousky funkčního oblečení, jako jsou legíny, mikiny, tenisky nebo sportovní podprsenky, můžete vytvořit vyvážený a atraktivní vzhled. Stejně tak, pokud se zaměříte jen na sportovní kousky, které jsou pohodlné a zároveň stylové a elegantní, určitě neuděláte chybu.

Outfit pro každou příležitost?

Vzít si sportovní oblečení na schůzku, to chce odvahu. O tom to celé vlastně je, o překročení upjatých standardů. Samozřejmě si nebudete brát sportovní podprsenku na pracovní pohovor nebo svatbu, ale je není to špatná volba pro situace, kdy se vydáte na večeři nebo na nějakou akci a klidně do baru. Obecně platí, že čím formálnější je příležitost nebo místo, tím ukázněnější by oblečení mělo být. Čím je akce uvolněnější, tím více můžete zapojit sportovní oblečení. Jednoduché jak facka.

Co dělá outfit outfitem?

Váš vzhled nikdy nebude kompletní bez parádních doplňků. Držte se správného módního tónu a dodejte tomu všemu svůj osobitý styl. Trendy sluneční brýle, baseballová čepice nebo stylový batoh budou perfektně fungovat. Malá trendy kabelka nebo náramky dělají divy. Šperky také dodají vašemu sportovnímu vzhledu šmrnc, ale nepřehánějte to. Stačí pár umírněných náušnic nebo tenký řetízkový náhrdelník a máte to.

Jak to nosit

  • Míchejte sportovní kousky s běžným oblečením.
  • Buďte kreativní, míchejte, vrstvěte. 
  • Sledujte sezónní trendy.
  • Střídejte materiály.

Jak to nenosit

  • Nepřehánějte to s doplňky.
  • Pozor na nevhodné situace.
  • Nepřeplácejte se vzory.

Rychlý tutorial

  • Sportovní podprsenka pod bundu, k tomu legíny a na nohy tenisky. 
  • Legíny s mikinou, dohromady s kabátkem.
  • Tepláky s cropovým tričkem a kšiltovkou.

Autor Václav Vanter

Fitness
1048 Array ( [sautor] => vaclav-vanter ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) )

Vizionář a designer

Jsem designér a ideamaker. Specializuji se na kreativní marketing, grafický a módní design. Mám více než 10 let zkušeností v reklamě a 5 let v módním designu. Rád dělám to, co chci.

www.lalavoom.com