Na obalení olomouckých tvarůžků a dresinku budeme potřebovat:
- pohankové lupínky
- vejce
- špaldová hladká mouka (lze nahradit)
- slanina
- med
- olivový olej
- hořčice (Dijonská)
- olomoucké tvarůžky
Začínáme klasicky, obalujeme ve zvolené hladké mouce, následuje rozšlehané vejce, a nakonec obalíme v pohankových lupíncích.
Pečeme na sucho v předehřáté troubě na 160° C cca 15 – 20 min, do zezlátnutí. Hlídáme tvarůžky, aby nezačaly vytékat.
Servírujeme na polníčku, nebo jiné variaci salátů. Můžeme přidat kousky opečené slaniny a směs semínek.
Dresink:
V poměru 1:1 smícháme med a hořčici, přidáme pár kapek olivového oleje, promícháme, dle chuti můžeme dosolit.
Dobrou chuť.