Tvarůžky v pohankové krustě

StravováníTipy

Na obalení olomouckých tvarůžků a dresinku budeme potřebovat:

  • pohankové lupínky
  • vejce
  • špaldová hladká mouka (lze nahradit)
  • slanina
  • med
  • olivový olej
  • hořčice (Dijonská)
  • olomoucké tvarůžky

Začínáme klasicky, obalujeme ve zvolené hladké mouce, následuje rozšlehané vejce, a nakonec obalíme v pohankových lupíncích.

Pečeme na sucho v předehřáté troubě na 160° C cca 15 – 20 min, do zezlátnutí. Hlídáme tvarůžky, aby nezačaly vytékat.

Servírujeme na polníčku, nebo jiné variaci salátů. Můžeme přidat kousky opečené slaniny a směs semínek.

Dresink:

V poměru 1:1 smícháme med a hořčici, přidáme pár kapek olivového oleje, promícháme, dle chuti můžeme dosolit.

Dobrou chuť.