Tvarůžky v pohankové krustě

StravováníTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 92 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 92 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Na obalení olomouckých tvarůžků a dresinku budeme potřebovat:

  • pohankové lupínky
  • vejce
  • špaldová hladká mouka (lze nahradit)
  • slanina
  • med
  • olivový olej
  • hořčice (Dijonská)
  • olomoucké tvarůžky

Začínáme klasicky, obalujeme ve zvolené hladké mouce, následuje rozšlehané vejce, a nakonec obalíme v pohankových lupíncích.

Pečeme na sucho v předehřáté troubě na 160° C cca 15 – 20 min, do zezlátnutí. Hlídáme tvarůžky, aby nezačaly vytékat.

Servírujeme na polníčku, nebo jiné variaci salátů. Můžeme přidat kousky opečené slaniny a směs semínek.

Dresink:

V poměru 1:1 smícháme med a hořčici, přidáme pár kapek olivového oleje, promícháme, dle chuti můžeme dosolit.

Dobrou chuť.