Dýňové noky s krůtím a Ricottou

FitnessStravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 85 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 85 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 93 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 93 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Přidáváme páteční inspiraci, třeba na víkendový oběd, co vy na to? Dýňové noky s krůtím a Ricottou.

Ingredience:

  • Hokkaido dýně – 125 g dýňového pyré
  • 1 větší brambor
  • vejce
  • 320 g hladké mouky – špaldová, celozrnná, nebo kombinace
  • sůl

Příprava noků:

Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na větší kostky, které vaříme do měkka v osolené vodě. Uvařenou dýni rozmixujeme na pyré, necháme vychladnout. Uvařenou, oloupanou větší bramboru rozmačkáme nebo nastrouháme najemno na struhadle a zamícháme do pyré. Přidáme celé vejce, sůl a mouku. Vypracujeme těsto, které si rozdělíme na cca 4 části, které rozválíme rukama na válečky silné zhruba 3-4 cm. Poté pomocí příborového nože odkrajujeme kousky.

Vkládáme do vroucí vody a vaříme 3 min, dokud nevyplavou, poté ještě 2 min. Dle velikosti noků. Smícháme s masem, špenátem, sušenými rajčaty, pestem, jak kdo má rád. My v receptu kombinovali se špenátem a krůtím masem, na vrchu máme sýr Ricotta. Meze se nekladou, dají se použít i na sladko, jen nepoužijeme sůl do vody a těsta. Dobrou chuť