Fitko patří ke studentskému životu

CvičeníFitness
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Cvičení [slug] => cviceni [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 45 [filter] => raw [cat_ID] => 8 [category_count] => 45 [category_description] => [cat_name] => Cvičení [category_nicename] => cviceni [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) )

Ahoj studenti, chcete se cítit jako hrdinové nebo superhrdinové? Pak čtěte dál! Cvičení vám totiž může pomoci k dosažení vašich cílů a dát vám pocit, že jste nezastavitelní. A aby vám cvičení nebylo nudné, přinášíme vám pár tipů, jak si ho užít a udržet motivaci.

Najděte si cíl!

Máte rádi výzvy? Tak tady ji máte! Najděte si cíl, kterého chcete pomocí cvičení dosáhnout. Chcete mít svalnaté bicepsy nebo si zlepšit kondici, abyste vyhráli závod s kamarády? Když máte jasný cíl, je snazší se k němu přiblížit.

Cvičení podle jízdního řádu!

Jako studenti máte určitě plné ruce práce se školou. Ale co kdybychom vám řekli, že cvičení by mělo být stejně důležité jako vaše studium? Tak si naplánujte čas na cvičení do svého jízdního řádu. Zvažte, kdy vám nejvíce vyhovuje cvičit a kolik času na to potřebujete. Pokud si naplánujete čas na cvičení a budete ho respektovat jako součást svého denního režimu, bude pro vás mnohem snazší se k němu vrátit.

Sledujte svůj postup!

Není nic lepšího, než vidět svůj postup. Takže zaznamenávejte si své úspěchy a zlepšení. A pokud někdy budete mít pocit, že vám cvičení nejde, stačí se podívat na své záznamy a uvidíte, jak jste se posunuli dál.

Odpočívejte jako bosíci!

Tělo potřebuje regeneraci a odpočinek. Tak mu to dejte! Nestresujte se a nezatěžujte tělo příliš často nebo příliš intenzivně. A když tělo odpočívá, mysl taky odpočívá. Budete se cítit lépe a budete mít více energie na cvičení.

Přemýšlejte o tom, co by udělal Batman!

Ano, to jste slyšeli správně. Když máte pocit, že se na cvičení nemůžete dostatečně soustředit nebo vám dochází motivace, přemýšlejte o tom, co by udělal váš oblíbený superhrdina. Batman by se nevzdal a určitě by pokračoval dál. Pokuste se myslet pozitivně a hledat motivaci v každé situaci

A co takhle chodit s kamarády cvičit?

Cvičení není jen o vás, ale může být také zábavné, pokud se zapojíte do skupinových cvičení. Pokuste se najít kamarády nebo spolužáky, kteří by s vámi rádi cvičili. Budete mít větší motivaci a bude to zábavnější, když budete cvičit s někým, kdo sdílí vaše zájmy. Můžete vyzkoušet třeba oblíbené programy Les Mills nebo třeba klidovou jógu ve Form Factory.

Využijte online zdroje!

Dnes je na internetu nepřeberné množství zdrojů, které vám mohou pomoci s cvičením. Můžete najít cvičební videa na YouTube, stáhnout si cvičební aplikaci nebo si najít online tréninkového partnera. Internet nabízí nespočet možností, jak najít inspiraci, nové cviky a udržet motivaci.

Věřte, že se vám podaří!

Motivace je však také o věření v sebe samého. Věřte, že se vám podaří dosáhnout vašich cílů, ať už se jedná o svalnatější tělo nebo lepší kondici. Cvičení není o dokonalosti, ale o tom, že se zlepšujete a posouváte dál. Věřte si a věřte, že vše je možné.

Tak co čekáte? Najděte si svůj cíl, naplánujte si svůj čas a věřte si! Snažte se najít zábavné způsoby, jak si užít cvičení, ať už je to ve skupině nebo online. A když se vám zdá, že už nevíte, jak udržet motivaci, přemýšlejte o tom, co by udělal Batman. Zůstaňte motivovaní, zůstaňte pozitivní a uvidíte, že vše je možné, když budete věřit v sebe!

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.