Split dřep

FitnessTutorials
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 88 [name] => Tutorials [slug] => tutorials [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 88 [taxonomy] => category [description] => Naučte se správné provedení základních cviků z nejrůznějších programů včetně oblíbeného Les Mills. [parent] => 14 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 88 [category_count] => 30 [category_description] => Naučte se správné provedení základních cviků z nejrůznějších programů včetně oblíbeného Les Mills. [cat_name] => Tutorials [category_nicename] => tutorials [category_parent] => 14 ) )

Zejména ve variantě se zvýšenou zadní končetinou se můžeme dostat do velmi vysokého rozsahu a přidat ještě další benefity, které nám neposkytuje ani klasický dřep s činkou.

Jedním z nich je unilaterální zatížení. To klade nároky na stabilizaci ve více rovinách. Další velkou výhodou split dřepu oproti klasickému provedení dřepu je nižší tlak na páteř. Při provedení se zátěží se v klasickém dřepu dostává trup do náklonu vpřed, což zvyšuje tlakové a smykové síly na páteř. Při split dřepu je postavení trupu více vertikální, což tyto síly oproti klasickému dřepu snižuje. Tato informace může být výhodná například při bolestech bederní páteře. Split dřep může být schůdnou variantou pro mnoho sportovců, kteří záda potřebuji pošetřit.

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz