100 plus jeden důvod proč začít cvičit a proč právě v lednu

CvičeníHealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Cvičení [slug] => cviceni [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 44 [filter] => raw [cat_ID] => 8 [category_count] => 44 [category_description] => [cat_name] => Cvičení [category_nicename] => cviceni [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Začněme tím, že nemáme rádi články typu “XY důvodů, proč dělat XY”. Zřejmě bych ho nikdy nečetl už jen z principu. Nicméně, číslo 100 plus jedna se nám líbí a nějak jsme tento článek pojmenovat museli. A ne, opravdu nenapíšeme tolik důvodů, ale o pár z nich se s vámi stejně podělíme. Ovšem, pokusíme se na to podívat trochu z jiného pohledu, než jen z toho fyzického.

Jo a začít cvičit v lednu je stejně dobré jako třeba v říjnu. Je spíše dobré začít.

Takže, pojďme na to…

O tom, že pohyb by měl do života patřit stejně jako jídlo, sex nebo čištění zubů se nemusíme snad bavit, ale jakmile začnete cvičit, můžete přijít na to, pro jaký pohyb hoříte a můžete objevit své místo, které bylo doteď schované. Místo, ve kterém se váš vnitřní oheň rozhoří a vy budete vědět, že jste na správném místě.

Zažili jste určitě ten pocit, kdy se vám tělo chvěje, zvedne se vám tep a máte potřebu se hýbat. To je ono. Tam patříte, to dělejte. A je úplně jedno, jestli je to zvedání vah v gymu, box nebo tanec. Najděte to a ten příval energie do života bude neskutečný.

Poznáte nové lidi, kteří mají stejný vnitřní oheň jako vy. Je kolem nás mnoho “toxic people” nebo lidé, kteří sice patří do naší sociální skupiny, ale v konečném součtu si s nimi nemáme moc co říct. Nechcete trávit čas s lidmi, kteří si stěžují. Nechcete trávit čas s lidmi, kteří ve všem vidí problém. Nechcete trávit čas s lidmi, kteří nesdílí vaši vášeň. Když budete na správném místě, zapadne to a vy budete obklopeni lidmi, kteří vás podpoří.

Užijte si úspěch, který vás čeká. A že jich vás čeká mnoho. Už jen to, že jste se rozhodli zařadit pohyb do vašeho života je obrovský krok kupředu. Klobouk dolů. Vydržíte boxovat o kolo víc. Zvládnete přijít mezi nové lidi, odhodit stud a začít tančit. Uděláte kotrmelec. Vstanete dřív před prací, abyste šli cvičit. Zvednete váhu, kterou jste zvedli před zraněním, které vás na dlouho vyřadilo z tréninku. Tohle všechno jsou úspěchy, které stojí za to.

Zařaďte pohyb do svého života. Přinese vám to mnohem více než jen fyzické zdraví. Najděte ten, který ve vás rozdmýchá vnitřní oheň a z povinnosti se stane vášeň, kterou jen tak neuhasíte.

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz