Proč je zima nejlepší čas pro návštěvu fitka

CvičeníFitnessHealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Cvičení [slug] => cviceni [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 45 [filter] => raw [cat_ID] => 8 [category_count] => 45 [category_description] => [cat_name] => Cvičení [category_nicename] => cviceni [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [3] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Když udeří zima, je velmi lákavé přejít do režimu hibernace, zlenivět a zůstat doma s šálkem horkého čaje, zavřít dveře a čekat na jaro. Kdo chce vzdorovat zimním živlům a jít si zacvičit?  A i když jste velmi disciplinovaní a dokážete přes zimu držet zdravou stravu, k udržení vašeho celkového zdraví to nestačí. Cvičení musí být součástí vašeho životního stylu, bez ohledu na to, jaké je roční období. 

Takže, kdy je lepší čas jít do posilovny, než když udeří zima?

I když se možná nebudete moci věnovat některým věcem, které vás v létě baví, jako je horská tůra nebo procházky po pláži, v posilovně je toho spousta, co vás zabaví. Existuje tolik různých typů zařízení a cvičení, které můžete vyzkoušet, abyste zajistili, že budete vždy vystaveni výzvě – fitko pro individuální trénink nebo s trenérem a skupinové lekce, které máte blízko mohou být tím nejlepším místem, kde můžete dosáhnout svých cílů v oblasti hubnutí a udržet svůj kardiovaskulární systém pod kontrolou. Navíc fitko je opravdu skvělým místem pro socializaci nebo navazování přátelství.

CVIČENÍ V TEPLÉM, SVĚTLÉM A PŘÍJEMNÉM FITNESS KLUBU MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT A POMÁHÁ VÁM UDRŽET SI V ZIMNÍCH MĚSÍCÍCH AKTIVITU A ZDRAVÍ.

Nejlepší na členství na fitku v zimě je, že vaše cvičební rutina a plány nejsou závislé na počasí! V zimě je totiž extrémně obtížné provozovat jakýkoli druh konzistentního cvičení venku, protože evropské, potažmo české zimní počasí je nepředvídatelné, chladné, větrné a tmavé!

Cvičení v zimě nám také pomáhá bojovat s mnoha nemocemi a nemocemi, což ve světle poslední pandemie nebylo nikdy důležitější. Existuje mnoho studií, které naznačují, že cvičení nám pomáhá posilovat náš imunitní systém, což je tak důležité pro udržení imunitního systému silného v zimních měsících.

Ve skutečnosti nám jen pravidelné, mírné cvičení může nabídnout ochranu před nachlazením, chřipkou a virózami. Lidé, kteří pravidelně cvičí, mají zdravější imunitní systém, což naznačuje, že mají více vyvinutý systém bojující proti virům a bakteriím.

Jak se dny zkracují a stmívají, mnoho lidí zjišťuje, že jejich nálada klesá a nastupuje zimní blues. To je důvod, proč je obzvláště důležité zavést přes zimu fitness rutinu.

Pravidelné cvičení může mít také významný a pozitivní dopad na deprese, úzkost a ADHD. Zmírňuje stres, zlepšuje paměť, pomáhá lépe spát a celkově zlepšuje náladu.

Často jste slyšeli větu – letní těla se vyrábí v zimě! Je to pravda! Zima je nejlepší způsob, jak začít budovat zdravé návyky ve svém životě, které vám pomohou vydělat a udržet si požadovanou postavu a vyhnout se nárazovým dietám a bláznivým tréninkovým rutinám a panice, která přijde příští jaro! Pomalu a stabilně skutečně vyhráváte závod ve fitness, zvláště pokud se v něm pohybujete delší dobu!

Ujistěte se, že vámi zvolený fitness klub má co nejširší možnosti pro trénink, speciální skupinové lekce a programy, má přátelské prostředí, flexibilní otevírací dobu a vybavení a zařízení, které skutečně využijete.

Jen proto, že nastala zima, nemusíte svůj aktivní životní styl odkládat. Najděte si kamaráda, který se s vámi zapojí do vašeho fitness plánu, a můžete strávit zimu zábavou a tolik potřebným cvičením, abyste byli aktivní, zdraví a šťastní.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.