Fit Dýňáky se zrajícím sýrem

Stravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 93 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 93 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Lehká večeře kaloricky i na přípravu, kterou budete mít hotovou za chviličku a ještě si pochutnáte. Pokud máte rádi bramboráky, vyzkoušejte tuto zdravější variantu.

Ingredience na těsto:

  • 400 g dýně Hokkaido
  • 80 ml mléka
  • 4 PL mouky (špaldová, žitná)
  • vejce
  • zrající sýr (pivní, romadur, syreček)
  • 2 PL kukuřičný škrob (bramborový)
  • sůl a pepř
  • sušený zázvor
  • olej
  • zakysaná smetana, bílý jogurt
  • pažitka
  • česnek

Postup:

Omytou dýni nastrouháme nahrubo společně se sýrem, přidáme vejce, mouku, škrob, mléko, špetku zázvoru, osolíme a opepříme. Důkladně zamícháme. Na vymazaném plechu olejem tvoříme menší placky. Pečeme na 180 °C pečeme 20 – 30. Min. Mezi tím si můžeme připravit dip ze zakysané smetany, česneku a pažitky, nebo zvolit jinou svojí kombinaci. Dobrou chuť