Lehká večeře kaloricky i na přípravu, kterou budete mít hotovou za chviličku a ještě si pochutnáte. Pokud máte rádi bramboráky, vyzkoušejte tuto zdravější variantu.
Ingredience na těsto:
- 400 g dýně Hokkaido
- 80 ml mléka
- 4 PL mouky (špaldová, žitná)
- vejce
- zrající sýr (pivní, romadur, syreček)
- 2 PL kukuřičný škrob (bramborový)
- sůl a pepř
- sušený zázvor
- olej
- zakysaná smetana, bílý jogurt
- pažitka
- česnek
Postup:
Omytou dýni nastrouháme nahrubo společně se sýrem, přidáme vejce, mouku, škrob, mléko, špetku zázvoru, osolíme a opepříme. Důkladně zamícháme. Na vymazaném plechu olejem tvoříme menší placky. Pečeme na 180 °C pečeme 20 – 30. Min. Mezi tím si můžeme připravit dip ze zakysané smetany, česneku a pažitky, nebo zvolit jinou svojí kombinaci. Dobrou chuť