Trénujme nejen tělo, ale i mysl aneb hýčkat duši i hlavu má smysl

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Horké léto je v plném proudu, sbíráme nové zážitky, s cestováním si ukotvujeme vzpomínky na čerstvě objevená místa, lidi a s nimi možná i nová pouta, nezapomenutelné okamžiky…

Prožili jsme to všechno opojně na první dobrou, anebo se k cestám vracíme a zpracováváme je s odstupem, ve svém vnitřním klidu?

Máme ale to nové kam uložit? Nemáme přeplněnou hlavu vším možným i nemožným, hlavně tím, co tam už dávno nepatří? Co když je naše hlava – náš zcela originální a jedinečný computer přetížený a my si v tom rychlém životním tempu nevšimli, že volá po defragmentaci, o vydeletování spamů, nepoužívaných položek a důsledné vysypání koše?

Všimli jste si, jak váš daty přehlcený notebook zpomalil tempo, jak složitě a časově náročně chroustá přibývající informace? Naše hlava to má stejně, navíc nás často i pocitově fyzicky bolí.

Uprostřed léta je skvělý čas na akci. Dopřejme si změnu spojenou s úklidem naší mysli, abychom vstoupili do Babího léta pocitově, duševně lehčí. I tělo nám pak poděkuje a shledáme víc energie ke všemu a ke všem kolem sebe. Nabereme novou rychlost, efektivnost a atraktivnost, kterou si budeme mít chuť stále vylepšovat i v našem oblíbeném fitku.

Jak ale zázračně rozuzlit ten mumraj v hlavě praskající ve švech? Je to docela prosté: komunikací. Karel Čapek to krásně postřehl: „Člověk se nikdy nezbaví toho, o čem mlčí.“ Koho ale poctíme důvěrou, když už od starých Římanů víme, že sami sobě jsme špatnými rádci? A přátele ani rodinu často nechceme našimi „těžkostmi“ zatěžovat či zklamat?

Je dobré vědět, komu si říci o pomoc. A nejméně nás zatíží svěřit se dobrému, nezaujatému, objektivnímu a vyškolenému průvodci životem, jakým je léty praxe ošlehaný kouč a psychoterapeut v jedné osobě. V komunikaci s ním se nám naskytne vnější pohled na sebe sama a to je pecka! A možná si s ním vybereme i kvalitní antivirový program pro dny zítřejší 😊.

Po správném psychickém odlehčení budeme znovu vnitřně odolní, silní, dostaví se třeba i chuť hory přenášet, ale nebuďme na sebe přespříliš nároční, nechtějme hned všechno a teď. Mějme na paměti i čínské rčení: „Ten, kdo odnese horu, začíná nošením malých kamenů“.

Těším se na všechna milá a odlehčující setkání s Vámi.

Ráda Vám osobně pomohu k vyladění pro šťastnou další pouť životem.

PhDr. Marie Vlčková

Životní koučka a terapeutka, spolupracující s Form Factory Fitness

Možná se potkáme v září na připravovaném workshopu ve Form Factory.

Autor PhDr. Marie Vlčková

Životní koučka a osobní terapeutka

Začněme dělat to, co je nezbytné, pak to, co je možné, a najednou zjistíme, že děláme nemožné.

Snaha pomáhat lidem charakterizuje celý můj dosavadní život. Vrbou všem potřebným jsem ráda byla už v dětství, i v době studií na gymnáziu a Univerzitě Karlově a provází mne dodnes – jsem vnímavá pozorovatelka života, certifikovaná koučka, facilitátorka, psychologická terapeutka, konzultantka, mentorka a především člověk, který má rád lidi. Empatie, pokora a oduševnělá blízkost je mým klíčem pro porozumění, schopnost naslouchat a laskavě hovořit s lidmi, kteří hledají na své životní pouti světlo a naplnění svých snů a vizí – osobních i pracovních.

Jako dlouholetá spolupracovnice mága, léčitele a astrologa Emila Václava Havelky a jím zvolená prezidentka Bratrstva Zlaté pyramidy, z.s. ráda pomáhám lidem objevit v sobě vnitřní sílu, najít impulzy k životní změně a především vyladit duši i mysl pro životní rovnováhu, sebedůvěru a tolik potřebnou vnitřní pohodu. Mám mnohaleté zkušenosti s psychologickým poradenstvím a pomocí potřebným ze všech věkových skupin s pozoruhodnými kladnými ohlasy.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz