Jogurtovo-pudinkový koláč

Stravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Rychlý koláč bez vážení, postačí vám kelímek jogurtu a pár dalších základních ingredienci. Ovoce můžeme volit dle chuti.

Ingredience na těsto:

  • kelímek bílého jogurtu (velký)
  • kokosová a rýžová mouka (1+1 kelímek)
  • 2 vejce
  • broskve, nektarinky (6ks)
  • mléko (mandlové -1/2 kelímku)
  • 2x vanilkový nebo meruňkový pudink
  • eritrit nebo jiné sladidlo (cukr – ½ kelímku)
  • prášek do pečiva

Postup:

Na dno formy nebo plechu s pečícím papírem vyskládáme ovoce na měsíčky, aby pokryly celé dno. Smícháme jogurt s vajíčky, kelímek použijeme na odměření mouky a sladidla – cukru. Spolu s práškem do pečiva smícháme aby nám vzniklo těsto které budeme moci nalít na ovoce. Pokud máte těsto moc husté přidáme mléko nebo vlažnou vodu, pokud řídké přidáváme mouku.

Předehřejte si troubu na 180 °C pečeme 20 – 30. min dle výšky těsta. Mezi tím si připravíme klasický pudink. Upečený koláč obrátíme mocí papíru vzhůru nohama aby ovoce bylo nahoře, polijeme celou plochu dostatečným množstvím pudinku, vytvoříme tak horní vrstvu, necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc.