Přidáváme páteční inspiraci, třeba na víkendový oběd, co vy na to? Dýňové noky s krůtím a Ricottou.
Ingredience:
- Hokkaido dýně – 125 g dýňového pyré
- 1 větší brambor
- vejce
- 320 g hladké mouky – špaldová, celozrnná, nebo kombinace
- sůl
Příprava noků:
Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na větší kostky, které vaříme do měkka v osolené vodě. Uvařenou dýni rozmixujeme na pyré, necháme vychladnout. Uvařenou, oloupanou větší bramboru rozmačkáme nebo nastrouháme najemno na struhadle a zamícháme do pyré. Přidáme celé vejce, sůl a mouku. Vypracujeme těsto, které si rozdělíme na cca 4 části, které rozválíme rukama na válečky silné zhruba 3-4 cm. Poté pomocí příborového nože odkrajujeme kousky.
Vkládáme do vroucí vody a vaříme 3 min, dokud nevyplavou, poté ještě 2 min. Dle velikosti noků. Smícháme s masem, špenátem, sušenými rajčaty, pestem, jak kdo má rád. My v receptu kombinovali se špenátem a krůtím masem, na vrchu máme sýr Ricotta. Meze se nekladou, dají se použít i na sladko, jen nepoužijeme sůl do vody a těsta. Dobrou chuť