Jak podpořit letní fitness formu

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Při pohledu z okna to na léto ještě moc nevypadá, ale i přesto se pomalu mohou vkrádat myšlenky na to, jak budete vypadat v létě v těch nových plavkách, které jste si nedávno koupili. U mnohých z vás teď může dojít ke změně nálady a místo představ o relaxu v teple přichází na řadu stres a pocit, že budete chodit jen v dlouhém triku. Mám pro vás dvě zprávy. První je ta, že je ještě čas na mnoho změn – ne, tím opravdu nemyslím zrušení dovolené – a druhá zpráva je, že to nebude lehké. 

Upřímně? Na články tipu “Jak zhubnout do plavek za týden”, “99 osvědčených tipů, jak mít ploché břicho jako Jennifer Aniston v plavkách” se vykašlete. Tím bych začal. Ztrácet čas můžete jinde – mimochodem už jste viděli na instagramu profil  Lindy and Jlo?- dobře, to by stačilo, zpět k tématu. 

Co tedy dělat. Rozdělil bych to na dvě fáze. 

První fází je přehodnocení mé skutečné motivace, proč vlastně cvičím. Jasně, jasně, většina z Vás by mi odpověděla, že kvůli zdraví. Ruku na srdce, většině z nás jde i o vzhled a víte co? Je to v pořádku. Je v pořádku to říct nahlas. Ovšem, z druhé strany, neměl by to být asi ten primární cíl. Pokud cvičíte už nějaký čas, určitě se cítíte lépe a to jak psychicky, tak fyzicky. S tím jde ruku v ruce vedlejší efekt a to ten, že fyzické změny dříve či později přijdou. Bingo, dvojitá výhra. Pokud to tak máte, asi články podobného tipu, které jsem zmiňoval výše, nepotřebujete číst. 

Jenže, co když se snažím a kýžený efekt pořád nepřichází? Co když se necítím lépe psychicky a pořád na sobě nevidím velké změny a motivace pomalu odchází? Tím se dostáváme do druhé fáze. 

Najděte si někoho, kdo vám pomůže se cvičením i jídelníčkem. Věřte mi, trenér Vám ušetří hodně času a v konečném důsledku i hodně peněz. 

Pomůže vám vystoupit z bludného kruhu informací o výživě a tréninku. Vysvětlí vám, že pouhé kardio Vám ke skvělé postavě nepomůže. Nebudete se muset mučit na páse hodiny a hodiny, když můžete trénink trávit mnohem efektivněji a zbyde vám čas a energie na důležité věci v životě – ne, tím opravdu nemyslím profil Lindy and Jlo na insta (i když ruku na srdce, jsou super) – jakými jsou rodina nebo čas jen sami na sebe.

Trenér je zkratka, která vám ušetří hledání. Od toho tam jsou. Oni už tou cestou prošli a rádi ji ukážou i vám. 

Možná vás napadá otázka, proč tu nepíšu o konkrétním způsobu tréninku. Ono je to vlastně poměrně jednoduché. Každý z vás je originál a to, co může fungovat na jednoho nemusí vyhovovat druhému. Je třeba projít diagnostikou u trenéra, který vám potom nastaví konkrétní program, který bude přímo vyhovovat vám a to se všemi zdravotními omezeními. 

Takže #longstoryshort je ten, že pokud se pořád trápíte, najděte si někoho, kdo vám s tím pomůže a vězte, že už tohle léto můžete ty nové super plavky vytáhnout. 

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz