Jak jíst na jaře?

HealthFactoryStravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 92 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 92 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Zima už je snad konečně za námi, tak pojďme kromě oblečení odlehčit i jídlo. Zapomeňte, ale na tak populární “jarní detoxy”. Žádnou očistu ani detoxikaci nepotřebujete. Tělo se detoxikuje samo díky orgánům na to určeným. 

Stačí se tedy jen trochu zamyslet nad jídelníčkem a přidat nebo vyřadit určité potraviny. 

A jaké změny tedy udělat?

1. přidejte zelené potraviny

Využijte toho, že vše je čerstvé, právě vyrostlé a plné vitamínů. Zkuste třeba mladé kopřivy, řeřichu, saláty.

2. jezte vajíčka

Blíží se Velikonoce, takže vajíček bude spousta. Cholesterolu se bát nemusíte, sice je ve žloutcích obsažený ale díky dalším složkám to není žádný strašák. Naopak. Vajíčka jsou jediná bílkovina, která má všechny esenciální aminokyseliny na 100%. 

Také jsou bohatým zdrojem selenu, jodu a biotin, který je důležitý, kromě jiného,  pro hezké vlasy a nehty

3. méně masa

Maso nemusíme mít každý den. Je to sice dobrý a kvalitní zdroj bílkovin, ale 1-2x do týdne ho zkuste vyměnit za luštěniny nebo právě vajíčka.

4. pijte čerstvé zeleninové šťávy

Freshe jsou poslední dobou velmi v oblibě. Určitě jsou zdravé a plné vitamínů. Je jen důležité koukat na to, z čeho jsou. Pokud jen čistě ovocné, obsahují většinou hodně cukru a minimum vlákniny. Vybírejte tedy takové, kde je větší podíl zeleniny.

5. vitamin D

Přes zimu jsme si sluníčka moc neužili, tak hladiny vitaminu D mohou být nižší. Choďte tedy více ven a přidejte do svého jídelníčku tučnější mořské ryby.

Autor NutritionPro

Prémiová krabičková dieta NutritionPro

Jídelníček sestavujeme na míru cílům a tělesné kompozici. Důležitá je pro nás rozmanitost jídelníčku a prémiové suroviny.

Více se o nás dozvíte na: nutritionpro.cz