Patrik Brož – všechno se nakonec v dobré obrátí

FitnessStories
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 81 [name] => Stories [slug] => stories [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 81 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw [cat_ID] => 81 [category_count] => 11 [category_description] => [cat_name] => Stories [category_nicename] => stories [category_parent] => 0 ) )

Patřím věkem do střední generace, ale fitness a cvičení mi není vůbec cizí. Už dlouho se řídím heslem „Všechno se nakonec v dobré obrátí a pokud to není dobré, tak ještě není konec“. Tenhle přístup mě motivuje nejen při cvičení, ale v celém životě. Cvičit jsem začal přibližně před třemi lety a od té doby se stalo fitko součástí mého života. Ještě pro doplnění, pracuji jako zdravotní bratr v domácí zdravotní péči.

Ani to už není k uvěření, ale dříve jsem měl přes 180 kg. K této váze jsem se propracoval v okamžiku, kdy jsem začal pracovat – znáte to, stres, vstávání, práce od rána až do večera, bez jídla. Doma jsem to pak doháněl a večer jsem likvidoval lednici. A takhle to šlo několik let. Dříve jsem to vůbec neřešil, ale problém nastal, když jsem řešil preventivní prohlídku do práce a dozvěděl jsem se, že jsem v podstatě nezpůsobilý a hrozí mi spousta rizik. S tlakem 220/120 jsem byl jasný adept na infarkt. Mám pozitivní přístup k pohybu, nejsem ten typ, který by držel diety. Vlastně jím hrozně často, ale po malých dávkách. 

Svoji dávku pohybu si dopřávám pod vedením svého trenéra Davida Korynty alespoň třikrát týdně. S jeho pomocí se mi podařilo shodit „sám sebe“, nebo více obrazně, 90 balíčků cukru. V současnosti si udržuji váhu kolem 90 kilo, což je vlastně polovina původní váhy a pracuji na nabírání svalové hmoty.

Mám už velkou radost, že můžu zase chodit do Form Factory, musel jsem si totiž najít v době omezení náhradu a s mým trenérem jsme si udělali fitko v garáži. Domácí prostředí je sice fajn, nemám žádný stres, jestli se dostanu, ale na druhou stranu zase ve Form Factory je spousta možností, strojů. Chodím do Stodůlek, mám to tam hrozně rád, perfektní personál, trenéři a celkově mám z FF moc dobrý pocit.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.