Michaela Slouková – dnes už jídlo neřeším

FitnessStories
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 81 [name] => Stories [slug] => stories [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 81 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw [cat_ID] => 81 [category_count] => 11 [category_description] => [cat_name] => Stories [category_nicename] => stories [category_parent] => 0 ) )

Moje jméno je Míša a pocházím z Litovle na Moravě. Patřím do mladší generace, je mi 25 let. Když jsem byla malá, tak pro mě byl sport cizí slovo a na tělocvik jsem si psala sama omluvenky. Začala jsem cvičit až později a nyní už mám aktivní pohyb alespoň třikrát až čtyřikrát týdně. Prostě klasika, začala jsem cvičit v pubertě, abych zhubla, přibližně od šestnácti. Teď už cvičím především pro svůj dobrý pocit a rozhodně se neženu za žádnými extrémy jako je třeba snížený příjem kalorií pod bazální metabolismus nebo přehnaný počet tréninků.

Na druhou stranu, aby to nevypadalo, že jsem vyrůstala jako pasivní dítě, věnovala jsem se turistice, zimním sportům – snowboard a lyže,  později pak v létě Wake surf, brusle, kolo a další.

Vzala jsem pohyb do vlastních rukou

Složitá situace, která nás všechny zaskočila před rokem, pro mě vlastně byla celkem pozitivní výzva. Začala jsem cvičit sama, chodila jsem běhat i v těch největších mrazech a pustila jsem se do domácího tréninku podle videí i když to ze začátku nebyl úplně můj šálek kávy. Dříve jsem vůbec doma necvičila a potřebovala jsem řešit, jak si dopřát svou dávku pohybu.

Vážím si teď maličkostí

Hodně mi chybí drobné každodenní maličkosti jako si třeba vyrazit do restaurace, zacvičit si do Form Factory a hlavně postrádám saunu. Fitko si vlastně tak trochu může udělat každý doma, ale sauna? To už je větší oříšek. Na druhou stranu jsem ušetřila hodně peněz za aktivity a nemožnost každodenního společenského vyžití mě dovedlo k tomu, že jsem se více zaměřila na sebe, což mi pomohlo hodně po psychické stránce.

Pomalu se vrátím do normálu

Už se těším, až se budu moct vrátit ke své rutině, preventivně mám nové boty a pokud to půjde, hned přiběhnu na trénink do Form Factory. Život ale není jen o dodržování striktně zdravého životního stylu, ráda si dám klidně dort, ale v hlavě už mám přesně spočítané, kolik bílkovin a dalších živin potřebuji. Teď na jaře už se těším na kempování a spaní pod širákem.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.