David Juríček – Když mě něco baví, jdu si za tím

FitnessStories
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 81 [name] => Stories [slug] => stories [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 81 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw [cat_ID] => 81 [category_count] => 11 [category_description] => [cat_name] => Stories [category_nicename] => stories [category_parent] => 0 ) )

Jmenuji se David Juríček a je mi 25 let. Svoje kořeny mám v Českých Budějovicích, v současnosti ale bydlím už necelých pět let kousek od Prahy a navštěvuji Form Factory na pražském Chodově. Kdyby vás zajímalo, čím se živím, mým oborem je střechařina.

Rád bych na začátek sdělil jednu docela osobní věc. V dětství jsem byl obézní, spousta mých vrstevníků se mi posmívala a celé to vyvrcholilo tím, že jsem skončil v nemocnici s mentální anorexií. Když mě po půl roce propustili tak jsem vyzkoušel hrát fotbal, hokejbal a sportu jsem se začal trochu více věnovat. Když jsem začal pracovat, ubyl volný čas a sport šel stranou. Zase jsem se maličko „vyprasil“ a pak už začala moje cesta ke zdravému životnímu stylu a sportu.

Moje začátky ve fitness

Ke sportu a fitku mě přivedlo moje vnitřní přesvědčení, že bych měl se sebou něco dělat. Začal jsem aktivně cvičit před dvěmi lety, předtím jsem se k tomu ještě dva roky přemlouval a pohyb se stal nedílnou součástí mého života. Dá se říct, že dnes vlastně cvičení podřizuji svůj život. 

Co mi současná situace vzala a dala

Složitou aktuální situaci jsem vzal především z pozitivní stránky, cvičím teď pravidelně pětkrát až šestkrát týdně. Neváhal jsem investovat peníze do domácího vybavení, ale stejně už se těším, až se fitka opět otevřou, protože už mi začínají docházet závaží. I když jsem jsem musel svoje aktivity takto omezit, stejně jsem v kontaktu se svým trenérem Oliverem Rusnákem z Form Factory, spolupracuji s ním necelý rok a nemůžu si stěžovat. V rámci domácího cvičení jsem se napřed snažil o nabírání váhy a teď jsem naopak v dietě a rýsovací fázi. Díky tomu, že si nedávám prostor pro negativní myšlenky a přístup, snáším současnou situaci vlastně úplně s přehledem.

Fitko mi dává energii, tak se tam snad již brzy sejdeme.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.