Trápí vás únava? Rozpoznejte jaký druh únavy je právě váš problém

HealthFactoryTrendy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 10 [name] => Trendy [slug] => trendy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 10 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 36 [filter] => raw [cat_ID] => 10 [category_count] => 36 [category_description] => [cat_name] => Trendy [category_nicename] => trendy [category_parent] => 0 ) )

Únava, každý to slovo a hlavně pocit známe. Je to pocit vyčerpání a nedostatku energie, kdy se vám už nic nechce a jen chcete spát nebo ležet. Ale pozor, nepleťme si to s leností!

Pocit únavy je signál, který vydává náš organismus. Upozorňuje nás na přetížení, tělo nám dává najevo, že jsme dosáhli své hranice a měli bychom si odpočinout a načerpat energii.

Nejdřív je potřeba zjistit jaké jsou příčiny únavy:

  • životní styl
  • psychické zdraví
  • fyzické zdraví

Pokud se jedná o životní styl, tak to může být způsobeno velkou fyzickou námahou, ale i naopak nedostatkem pohybu, nadváhou, únava po jídle, emočním stresem,..

Psychické zdraví se shodneme, že je v této době hodně důležité a mělo by se na něj brát o to větší důraz, protože únava může být způsobena právě depresí, úzkostmi, nedostatkem spánku..

Po fyzické stránce spoustu nemocí může způsobovat únavu a to jsou například alergie, infekce, problémy se štítnou žlázou, chronická únava a mnoho dalších.

Pojďme nakouknout, co je to ta chronická únava?

Víte, že celosvětově se výskyt nemoci udává na 17.000.000 obyvatel a většina pacientů jsou ženy? 

Chronická únava je vlastně syndrom, kdy trpíte extrémní únavou, která nesouvisí s nedostatkem spánku či odpočinku a nedá se vysvětlit na základě zdravotního stavu.

Příčinou tohoto syndromu může být cokoliv např. virová infekce, hormonální nerovnováha, oslabený imunitní systém, chronické záněty (nosních dutin, tenkého nebo tlustého střeva, …), psychické problémy.

V tomto případě je potřeba vyhledat lékaře, protože za chronickou únavou může být i vážnější onemocnění.

AUTOR: BARBORA POVEJŠILOVÁ

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.