Helena Turečková – nejhorší nemoc je lenost!

FitnessStories
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 81 [name] => Stories [slug] => stories [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 81 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw [cat_ID] => 81 [category_count] => 11 [category_description] => [cat_name] => Stories [category_nicename] => stories [category_parent] => 0 ) )

Paní Helenka je členkou našeho ostravského klubu už od roku 2012. Naplno si užívá zaslouženého důchodu a bez pohybu si svůj současný život nedokáže představit.

Helenko, co vás k nám přivedlo?

„V lednu 2012 jsem podstoupila velmi složitou operaci aorty, hrozilo mi, že už nikdy nebudu moci chodit. Po zotavení z operace mi můj ošetřující lékař doporučil začít pomalu aktivovat svalovou soustavu chůzí. V obchodním centru se zrovna plánovalo otevření vašeho fitness centra, tak jsem si řekla, proč to nezkusit. Začala jsem pravidelně chodit na pásech a cvičit pod dohledem jednoho z vašich trenérů. Můj zdravotní stav se natolik zlepšil, že jsem si časem mohla dovolit vyzkoušet i skupinové lekce. Mezi mé oblíbené lekce patří BODYBALANCE, BODYPUMP, CXWORX, Tone a cycling.“

Vaše energie a vytrvalost je úžasná! Jak zvládáte období, kdy jsou fitness centra zavřená? Máte nějaký recept na to, jak zůstat pořád fit?

„Pro mě je důležité mít denní režim, chybí mi atmosféra a lekce ve fitku, ale nevzdala jsem to… Kromě toho, že pravidelně chodím s pejskem na procházku, jsem si pořídila trekingové hole. Každý den po obědě vyrážím na svůj pravidelný okruh do parku nebo k řece.“

„A můj recept, jak zůstat pořád fit? Nebuďte líní!“

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.