Polévka Minestrone

StravováníTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 98 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 98 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Suroviny:

  • lžíce másla
  • 120 g slaniny
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • větší mrkev
  • řapíkatý celer (jeden řapík)
  • batát (nemusí být)
  • plechovka červených fazolí v nálevu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • rajčatový protlak
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 ks nového koření
  • sůl
  • pepř
  • tymián (koření)
  • čerstvá petržel

Postup:

Nakrájenou slaninu a cibuli orestujeme na másle, přidáme zbytek zeleniny, mrkev, česnek, celer, batát, vše nakrájené na kousky, vložíme bobkový list, nové koření a tymián. Celé mícháme a restujeme ještě pár minut.

Přidáme 2 lžíce protlaku, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme fazole a nasekanou petrželku.

Dle chuti dosolíme nebo opepříme, pro výraznější chuť můžete před podáváním posypat parmazánem.

Do polévky můžete použít i hlávkové zelí, zelené fazolky, kapustičky dle chuti.

Dobrou chuť