Polévka Minestrone

StravováníTipy

Suroviny:

  • lžíce másla
  • 120 g slaniny
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • větší mrkev
  • řapíkatý celer (jeden řapík)
  • batát (nemusí být)
  • plechovka červených fazolí v nálevu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • rajčatový protlak
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 ks nového koření
  • sůl
  • pepř
  • tymián (koření)
  • čerstvá petržel

Postup:

Nakrájenou slaninu a cibuli orestujeme na másle, přidáme zbytek zeleniny, mrkev, česnek, celer, batát, vše nakrájené na kousky, vložíme bobkový list, nové koření a tymián. Celé mícháme a restujeme ještě pár minut.

Přidáme 2 lžíce protlaku, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme fazole a nasekanou petrželku.

Dle chuti dosolíme nebo opepříme, pro výraznější chuť můžete před podáváním posypat parmazánem.

Do polévky můžete použít i hlávkové zelí, zelené fazolky, kapustičky dle chuti.

Dobrou chuť