Jak přežít zimu fit

HealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Jsou zimní měsíce a nic vás nebaví? Je vám zatěžko vstát z postele, natož jít do práce? Cítíte se apatičtí a nepřijdete si v ničem dobří? Pokud ano, je dost možné, že trpíte syndromem vyhoření.

Syndrom vyhoření je obecně znám jako projev dlouhodobého stereotypu a stresu, který vede k celkovému fyzickému i psychickému vyčerpání. Tímto určitým „špatným“ období si prošel či teprve projde každý z nás. Určitě jste se již někdy cítili méněcenní, nepřitažliví, neúspěšní, a i když jste dělali vše podle „návodu“, tak se vám nedařilo a nic vás nenaplňovalo.

Všechny problémy ovšem mají řešení. Nejdůležitější je si připustit, že se nám toto děje, a že je potřeba v nějakých směrech ubrat a načerpat novou pozitivní energii. Pokusit se na chvíli zastavit z každodenního „pressu“, nastavit si nové cíle a umět i relaxovat. 

Jsou různé druhy relaxací – kvalitní spánek, meditace, masáže, wellness, koníčky, ale  nejvýznamnější je jakýkoliv druh pohybu.

Všichni určitě známe novoroční předsevzetí, abychom zhubli nabraná kila přes Vánoční svátky. Přemlouváme se v lednu, abychom zavítali do fitka. Při nejlepším se tam objevíme jako sportovní nadšenci dvakrát či třikrát za měsíc, ale pak ztrácíme motivaci cvičit dál. Ať už se jedná o to, že nevidíme požadované výsledky či je prostě tříhodinové kafe s kamarádkou důležitější a pohodlnější než jít „dřít“ na pás.

Není to o tom, se donutit jít cvičit, abychom zhubli, je potřeba si vybudovat určité návyky a změnit životní styl k tomu, aby si tělo odpočinulo, načerpalo novou sílu a poté jsme se cítili psychicky vyrovnaní a nabití. Také to není o tom jít znechucení na hodinu běhat nebo si naložit 100 kg na „benči“. 

K pravému pocitu štěstí a eliminovaní syndromu vyhoření stačí, pokud něco v tomto směru změníte, začnete se procházet v přírodě, maminky si vezmou kočárek na brusle či při procházce udělají pár výpadů.

Nebo prostě své důležité poklábosení s kamarádkou přesunete do fitka místo do jedné nejmenované kavárny se zeleným nápisem.

Pohyb je to, co nás vede k pozitivnímu myšlení, k načerpání energie a relaxaci těla i mysli.

Zkuste si každý den, najít alespoň 15 minut na to si zacvičit nebo se projít. KAŽDÝ z nás těch 15 minut v celém dni určitě najde a sami uvidíte, že se brzy začnete cítit lépe, postupně si vybudujete návyk a potřebu k tomu si na sebe ten čas udělat a věřte, že brzy o sobě přestanete pochybovat, začne se vám dařit, budete více produktivní a vše se odrazí ve vašem životě. Budete se cítit prostě skvěle.

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.