Cvičení jako prevence nadváhy a obezity

HealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Co je obezita a jaké jsou příčiny vzniku?

Obezita není pouze navýšené množství tuku v těle, ale je to v první řadě chronické onemocnění spojené se spoustou dalších poruch v organismu způsobujících vznik velmi vážných nemocí. Za vznikem obezity nejčastěji stojí nepoměr mezi příjmem a výdejem energie, kdy konzumujeme nadměrné množství potravin či alkoholu a neredukujeme to příslušným výdejem energie. Člověk trpící obezitou by měl neprodleně změnit svůj životní styl a začít pravidelně sportovat a cvičit, jelikož dlouhodobé trvání obezity vede k trvalému poškození zdraví jako je cukrovka, srdeční a cévní choroby či rakovina.

Jak začít?

V první řadě je potřeba zjistit o jaký stupeň obezity jde. Zjistíme to buď pomocí BMI, což je spíše orientační nebo nejlépe pomocí přesné tělesné analýzy na digitální váze. Ve chvíli, kdy je vaše BMI vyšší než 30, je vhodné navštívit lékaře, aby se vyloučily zdravotní komplikace či hormonální porucha. V každém případě je základem úspěšného boje s obezitou zdravá strava a pohyb. Ve chvíli, kdy se rozhodnete začít, tak je potřeba vyhledat adekvátní pomoc, tedy trenéra. Nejen, že vás povede a naučí jak správně cvičit, ale také vám na míru vytvoří jídelníček. Druhou možností je navštěvování skupinových lekcí pod vedením instruktora. Můžete si vybrat od těch pomalejších a klidnějších až po ty intenzivní, která vám bude nejvíce vyhovovat. K dosažení cíle vás tak bude motivovat jak dobře zvolená hudba tak i instruktor, který vás bude zároveň kontrolovat zda cviky děláte technicky správně. Ať už si vyberete cokoliv ,nezapomeňte si zvolit kvalitní  sportovní obuv a vyhněte se poskokům, běhu a dalším aktivitám, které přetěžují záda a velké nosné klouby. A to nejdůležitější pravidlo- NEPŘECEŇUJTE SE, určete si vlastní limity a nebojte se požádat o pomoc. Nejste na to sami. 

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.