Cheesecake

StravováníTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 92 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 92 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 121 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 121 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Ingredience:

Spodní část:

  • 1 balení celozrnných BEBE sušenek – klidně může být i více, jde o to jak vysoký korpus chceme mít
  • 50 g másla
  • Ovoce – mražené, množství závisí na velikosti formy či toho jak moc ovocný dort chceme mít, pozor pokud je ho opravdu hodně, dort pak hůře drží spolu

Krém:

  • 500 g tvaroh odtučněný
  • 30 g protein (sladidlo v případě, že ne protein)
  • ½ želatinový ztužovač

Poleva:

  • 80g hořké čokolády
  • 3 lžičky kokosového oleje

Postup:

Sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo. Ingredience smícháme a pořádně utlačíme na dno formy, která je vymazaná máslem, aby se korpus nepřipekl. Následně pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15 minut. 

Po upečení korpusu dáme navrch ovoce, já běžně používám mražené maliny, borůvky a jahody a rozmrazím je na vodní lázni (pokud není čas, lze využít i mikrovlnou troubu).  Dáme vychladnout a připravíme si krém. 

Smícháme tvaroh, protein či sladidlo a ztužovač dle návodu. Poté co nám vychladne korpus s ovocem přidáme krém a opět dáme na další dobu chladit do ledničky. Následně si připravíme polevu, rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem na vodní lázni a na dort ji pomalu lijeme přes lžičku, aby byla čokoláda rovnoměrně rozprostřená. 

Vše následně dáme chladit na 2 hodiny do ledničky či ideálně přes noc 😊

Přejeme dobrou chuť

Autor Form Factory

Síť 12 fitness klubů v Praze, 2 v Brně a jeden v Ostravě

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby v Praze, Brně a Ostravě pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness.