K získání postavy snů vedou jen 2 cesty – přes kuchyň a fitness centrum

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Všude kolem nás se to hemží fotkami dívek dávajících na odiv své dokonalé hýždě, nebo mužů s dokonalým sixpackem či bicepsem. Toužíte také po vyrýsovaných svalech, či si přejete v létě obléknout nové bikiny? K tomu, abyste docílili skvělou postavu nestačí 150 dřepů nebo sklapovaček denně. Podstatný je jídelníček!

Strava a trénink jdou ruka v ruce, kdy jeden bez druhého nepřinesou kýžený výsledek v podobě vyrýsovaných svalů, nebo oblých tvarů ženy. Vaše postava by už byla téměř podle vašich představ, ale stále se nedokážete zbavit problematických partií, na kterých se nemůžete zbavit tuku? Vaše svaly jsou již dle vašich představ, ale stále nevidíte prorýsování?

Problém bude ve složení jídelníčku. Energie, sacharidy, tuky, bílkoviny. To jsou základní parametry, ze kterých se jídelníček skládá a na každé z těchto složek záleží. 

Bílkoviny jsou nezbytné pro jakékoliv fungování vašeho těla. Bez nich nelze žít. Otázky, které je třeba v jídelníčku řešit, mohou být různé. Přijímám jejich dostatek? Nebo jich je již příliš? Co způsobuje jejich nadbytek, či nedostatek? Kde všude jsou a jsou všechny zdroje bílkovin stejné? Z počátku je třeba si říct, že bílkoviny jsou skvělé. Pomáhají budovat svalovou hmotu, podílejí se na regeneraci těla, zasytí, jsou součástí imunity, účastní se přenosu kyslíku v těle a mnoho dalšího. Zkrátka funkcí mají mnoho a z tohoto důvodu jsou složkou esenciální. Tedy takovou, kdy jsou pro tělo nezbytné. Je nutné je přijímat stravou, protože tělo se je samo nedokáže samo vytvořit, či přeměnit z jiné složky. Proto na ně nezapomínejte a do jídelníčku doplňujte maso, vajíčka, mléčné výrobky, či luštěniny. Všechny tyto potraviny jsou jejich bohatým zdrojem.

Tuky a sacharidy. Tyto základní živiny jsou často vnímány jako zdroj energie a když jich je moc, člověk tloustne. Kolik je moc? A co je hlavní problém? Opravdu jsou sacharidy a tuky tak špatné a jsou jedny horší než jiné? Předem je potřeba říct, že nikdy není nic černé nebo bílé. Pro váš cíl mohou pracovat jak sacharidy, tak i tuky. Jen je třeba zvolit jejich vhodné nastavení. Tuky, stejně jako bílkoviny, také řadíme mezi esenciální (přesněji 2 mastné kyseliny). Ty musíme přijímat v potravě, ať se děje, co se děje. Tuky mají i jiné funkce, mimo jiné například zajišťují, aby mohl organismus využít vitaminy rozpustné v tucích, kam řadíme vitaminy A, D, E a K. A právě vitamin D bývá v mnoha případech nedostatkový. Přijímáme ho málo, málo chodíme na slunce, které nám s jeho tvorbou pomáhá a pokud je i příjem tuku nízký, pak se roztočí začarovaný kruh. 

Bohužel ani se sacharidy to není zcela jednoduché. Mohou být dobrým sluhou, ale i zlým pánem. 

Pokud do toho ještě vmotáme energetický příjem, může být problém na světě. Pojďte s námi navštívit seminář o tom, jak se v tom všem pomocí jednoduchých rad vyznat a jak si nastavit právě ten svůj jídelníček. formfactory.cz/kurz-vlastni-jidelnicek

Monika Bartolomějová

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz