Zimu si vychutnejme zvýšeným pohybem!

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Prosinec je měsícem naplněným předvánočním shonem a očekáváním dnů příštích současně. Před svátky a koncem roku bilancujeme, co nám dal a vzal a obvykle hledáme pokoj a pohodu, a to i v odpuštění a usmíření s tím, s čím a s kým jsme nespokojeni či v rozporu.

Co ale dělat, když připustíme, že jistý rozpor vedeme i se sebou samými? Co když se blížíme k bezradnosti a nevyřešené pochybnosti nás vyvádějí z rovnováhy? Začít u sebe je magické. Samotné takové uvědomění, kdy zvýšenou pozornost věnujeme především sobě, je léčivé. Nabízí nám totiž možnost nejen nahlédnout do vlastního nitra, ale i možnost zapracovat na případných překážkách, pokusit se odstranit je z naší originální cesty a přiblížit se vlastním snům.

Jak sníme o Vánocích? Jako o čase pohodového pozastavení spolu s našimi nejbližšími? Nebo nás shon spojený s dárky a blížícím se koncem roku semlel natolik, že jsme se připravili o vyváženou vnitřní energii?

Vánoce jsou u nás tradičně spojené s rodinou. Polehčující je, že partnerky a partnery, stejně jako přátele si můžeme sami vybrat, a je to jen a pouze naše volba. Na druhé straně členy naší původní rodiny si nevybíráme, do té jsme přišli na svět a je jen na nás jak svému zrození na svět poděkujeme. Přítel nás může mít rád pro naši inteligenci, milenka či milenec pro náš půvab, ale rodina nás miluje bez důvodu. A přece nás může rozhněvat jako nikdo jiný.

Ani v rodině ale nezapomínejme na to, čím přispíváme my sami. I tady se hodí začít u sebe a našeho podílu na vztahu a spíš pracovat na tom, abychom působili více potěšení než naopak. Pokud si totiž přejeme být obklopeni dobrými lidmi, pak především my sami takovým člověkem musíme být.

Karel Čapek je podepsán pod nádhernou myšlenkou: „Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky“. Možná si z uplynulých Vánoc nepamatujeme dárky, které jsme obdrželi, možná nám ani množství pozřeného jídla neutkvělo v paměti tolik jako pocit, jak jsme se tehdy cítili. Vzpomínky na takové chvíle jdou s námi životem a hřejí nás na duši.

A nakonec – zimní gastronomie je lákavá svými dobrotami. Nezapuzujme je, vždyť zvýšeným pohybem i v našem fitku si nemusíme nic upírat a můžeme prožít vánoční  svátky i Silvestra jako bonviváni, kteří vědí o čem je pohodový život.

PhDr. Marie Vlčková

koučka a terapeutka spolupracující s Form Factory

Autor PhDr. Marie Vlčková

Životní koučka a osobní terapeutka

Začněme dělat to, co je nezbytné, pak to, co je možné, a najednou zjistíme, že děláme nemožné.

Snaha pomáhat lidem charakterizuje celý můj dosavadní život. Vrbou všem potřebným jsem ráda byla už v dětství, i v době studií na gymnáziu a Univerzitě Karlově a provází mne dodnes – jsem vnímavá pozorovatelka života, certifikovaná koučka, facilitátorka, psychologická terapeutka, konzultantka, mentorka a především člověk, který má rád lidi. Empatie, pokora a oduševnělá blízkost je mým klíčem pro porozumění, schopnost naslouchat a laskavě hovořit s lidmi, kteří hledají na své životní pouti světlo a naplnění svých snů a vizí – osobních i pracovních.

Jako dlouholetá spolupracovnice mága, léčitele a astrologa Emila Václava Havelky a jím zvolená prezidentka Bratrstva Zlaté pyramidy, z.s. ráda pomáhám lidem objevit v sobě vnitřní sílu, najít impulzy k životní změně a především vyladit duši i mysl pro životní rovnováhu, sebedůvěru a tolik potřebnou vnitřní pohodu. Mám mnohaleté zkušenosti s psychologickým poradenstvím a pomocí potřebným ze všech věkových skupin s pozoruhodnými kladnými ohlasy.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz