Wellbeing je v nás, kdo to ví?

HealthFactoryTrendy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 10 [name] => Trendy [slug] => trendy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 10 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 36 [filter] => raw [cat_ID] => 10 [category_count] => 36 [category_description] => [cat_name] => Trendy [category_nicename] => trendy [category_parent] => 0 ) )

Jaký je pro vás rok, do něhož jsme nedávno vstoupili a už v něm svištíme na plný plyn? Přáli jsme si, aby nám bylo nakloněno zdraví, štěstí, spokojenost, radost ze života, klidné a milé vztahy s blízkými i vzdálenými, s rodinou, přáteli..

Květnatou češtinu pro toto všechno právě dohání anglický výraz wellbeing, který se u nás rychle zdomácněl, především proto, že je jednoslovný, a přitom tak mnohovýznamový.

Co je vlastně wellbeing? Wellbeing není jen o subjektivní spokojenosti, pocitu štěstí, materiálním dostatku nebo úspěšnosti. Je také o fyzickém a psychickém zdraví, o celkové kondici, o hlubších aspektech dobře prožitého života, o celkové životní pohodě.

Wellbeing je takovým koktejlem našeho nadšení pro to, co nás naplňuje a co máme možnost a chuť dělat každý den, naší potřeby navazovat a žít kvalitní vztahy, potřeby bezpečnosti našich financí, úrovně našeho duševního a fyzického zdraví včetně celkové fyzické kondice a propojení se sociálním prostředím, v němž žijeme.

Je zajímavé vědět, že dlouholetý výzkum americké společnosti Gallup ve více než 150 zemích světa vyzdvihuje, že lidé s vyšším stupněm životní pohody – wellbeingu – jsou zdravější, produktivnější, odolnější vůči stresu a lépe čelí výzvám. Snáze se navíc vypořádávají s přírodními katastrofami nebo společenskými krizemi, rychleji se vyrovnávají s nenadálými událostmi.

Co z toho všeho vyplývá pro nás? Skutečnost, že si můžeme sami ovlivňovat jednotlivé oblasti našeho wellbeingu podle svých možností rozličnými způsoby – trávením času s rodinou, s přáteli, v zájmových aktivitách, ve sportu, zkrátka při jakékoliv pro nás milé činnosti. A navíc se můžeme, pokud to lze, obklopit lidmi s pozitivní energií.

Našli jste si už platformu pro svůj wellbeing? Pokud ne, udělejte si čas na připravovaný workshop 27. ledna ve Form Factory Vinohradská, který bude hravý. Vždyť život není záležitostí jen dobrých karet, ale toho, že umíme hrát i s těmi špatnými.

Rezervovat zdarma workshop WELLBEING? TO DÁME!

Autor PhDr. Marie Vlčková

Životní koučka a osobní terapeutka

Začněme dělat to, co je nezbytné, pak to, co je možné, a najednou zjistíme, že děláme nemožné.

Snaha pomáhat lidem charakterizuje celý můj dosavadní život. Vrbou všem potřebným jsem ráda byla už v dětství, i v době studií na gymnáziu a Univerzitě Karlově a provází mne dodnes – jsem vnímavá pozorovatelka života, certifikovaná koučka, facilitátorka, psychologická terapeutka, konzultantka, mentorka a především člověk, který má rád lidi. Empatie, pokora a oduševnělá blízkost je mým klíčem pro porozumění, schopnost naslouchat a laskavě hovořit s lidmi, kteří hledají na své životní pouti světlo a naplnění svých snů a vizí – osobních i pracovních.

Jako dlouholetá spolupracovnice mága, léčitele a astrologa Emila Václava Havelky a jím zvolená prezidentka Bratrstva Zlaté pyramidy, z.s. ráda pomáhám lidem objevit v sobě vnitřní sílu, najít impulzy k životní změně a především vyladit duši i mysl pro životní rovnováhu, sebedůvěru a tolik potřebnou vnitřní pohodu. Mám mnohaleté zkušenosti s psychologickým poradenstvím a pomocí potřebným ze všech věkových skupin s pozoruhodnými kladnými ohlasy.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz