Jak nesejít z cesty a vydržet u cvičení

CvičeníFitnessHealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Cvičení [slug] => cviceni [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 8 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Cvičení [category_nicename] => cviceni [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 236 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 236 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Předně vám chceme říct, že z vás máme obrovskou radost. Rozhodli jste se něco pro sebe udělat a zařadili jste do svého života pohyb. Je úplně jedno, zdali jste začali tančit, zvedat váhy nebo běháte. Prostě a jednoduše, klobouk dolů! 

Ovšem, začít je pouze první krok a ten další je mnohem důležitější. A tím je vydržet. Nicméně, co je dobrá zpráva, můžete velmi jednoduše ovlivnit to, abyste na své cestě vydrželi jít dál. Své další kroky můžete podpořit několik věcmi, které by měli dělat nejen lidé, kteří začínají, ale i Ti, kteří cvičí už nějaký čas. 

Jednou z prvních věcí jsou vaše fotky, které budou dokumentovat, jakou práci jste odvedli. protože co si budeme povídat, každý chce vypadat dobře nahý. Tedy, minimálně v plavkách či bez trička. Ano, pocit krásy je subjektivní, o tom ani potom a vysekaný sixpack nemusí znamenat automaticky zdraví – a věřte tomu, že to tak zpravidla opravdu nebývá – tak i přesto vás váš progres v rámci redukce potěší. 

Veďte si tréninkový deník! Tečka! Teda, vykřičník! Pokud si budete vést tréninkový deník, ve kterém budete mít psaný progres, který jste udělali, bude vás to posouvat dál, nejen k lepším výkonům, ale především je to další aspekt, který vás udrží na cestě. Pište si tam váhy, intenzitu tréninku i subjektivní pocit, který jste z tréninku měli. Postupem času v něm najdete víc a víc informací, které vám pomohou v tom, abyste měli mnohem kvalitnější výstup. 

S tréninkovým deníkem úzce souvisí tréninkový program, který byste měli mít vytvořený. Pokud ho nedokážete vytvořit sami, tak si nechte poradit, případně napsat od někoho, kdo tomu rozumí, protože dobrý tréninkový program je alfa omega. Pokud je dobře napsaný, budete se posouvat. Neznechutí vám váš pocit ze cvičení. Vyřešíte možná zdravotní problémy, kvůli kterým jste se rozhodli něco začít dělat a budete mít dobrý pocit, že jste splnili úkol a odvedli dobrou práci. Pokud tréninkový program bude nastavený špatně, o tohle vše přijdete a dost možná na tréninkový proces zanevřete. A další věc, na kterou se často zapomíná při psaní programu… buďte na sebe hodní! Nemusíte dřít do krve, abyste se posouvali. 

Abyste měli možnost odcvičit tréninkový program, musíte mít na to čas. Jasně, zní to samozřejmě, ale minimálně na začátku si vyhraďte konkrétní časy, kdy budete mít prostor, kdy nebudete muset řešit pracovní věci, nebo nebudete pospíchat, abyste vyzvedli děti ze školy. Budete se moci plně soustředit čistě jen na váš proces v tréninku. 

Rozhodně Vám v další progresu může pomoci parťák, který vás vytáhne ve chvíli, kdy se vám nechce – a věřte, že ten den přijde – ale to je naprosto normální. Není prostě každý den, kdy budete na 100% připravení. Prostě život, takže žádný starosti, jo? Nebo je druhá možnost… zaplaťte si trenéra. Trenéra, kterému věříte, který vám vysvětlí co a jak a usnadní vám první kroky. Bude vlastně taková berlička, abyste se mohli brzy sami rozběhnout. 

Udělejte tyhle kroky a vězte, že se na cestě za pohybem udržíte mnohem snáze, než si myslíte. Držíme vám palce. 

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz