Motivace nepřijde

FitnessHealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Cvičení, motivace a předsevzetí k novému roku. Všichni už víme, že předsevzetí nefungují. Prostě ne. Měli byste začít teď a nečekat na Nový rok, na pondělí nebo jsem také slyšel, že jeden dotyčný přijde do fitka až zhubne. Tohle je vlastně message celého článku, takže kdo chtěl #longstoryshort, tak tady je. 

Celé tohle se točí o snaze něco změnit. O motivaci, hledání motivace, o prvním kroku… o tom udělat nějakou akci, která by nám měla přinést kýženou reakci. Ovšem, co když motivace udělat ten první krok nikdy nepřijde? 

Já se dívám na motivaci trochu jinak. Motivace je z mého pohledu vedlejší produkt. Je to vedlejší produkt akcí, které podniknu. 

Ono totiž, motivace a akce jsou si tak neuvěřitelně blízko. 

Když se s někým bavím o motivaci a on mi dokola opakuje, že ji nemůže najít, tak se ho zeptám, kolik tím strávil času. Odpověď se vesměs moc neliší. Většinou to jsou měsíce. Obecně přikládáme motivaci až moc velkou váhu. 

Co místo hledání udělat první nějakou akci. Třeba vyjít schody místo toho jet výtahem. To mi zabere třeba o 2 minuty déle. Teď to dejte do kontextu s tím, když někdo hledá motivaci měsíce. Nikdo – ani vy sami – byste po sobě neměli chtít udělat hned velké skoky. Hezky, krok po kroku, schod po schodu. 

Motivace odezní. U někoho hned druhý den, u někoho za delší čas, ale prostě odezní. V tu chvíli je, ale potřeba prostě něco udělat. Svým svěřencům říkám, že když se jim nechce, tak ať stejně přijdou, udělají svou práci a zase odejdou. A hle, funguje to. Dříve nebo později se motivace vrátí. 

Je totiž hodně ovlivněná vnějšími okolnostmi. Přišla faktura za nový kotel? Šéf se dnes choval jako blbec? Pohádali jste se s manželkou? Tohle vše vás ovlivňuje a tu mantru kolem motivace narušuje. 

Motivace není cíl, ale vedlejší produkt akcí, které děláme. Takže si rozmysli, co chceš. Napiš si, proč to chceš. Udělej si plán, jak toho dosáhnout. Udělej první malý krok a za čas si zhodnoť, jestli jdeš správnou cestou a případně plán uprav. 

Prostě nečekej na pondělí, Vánoce či Nový rok. Motivace nepřijde, pokud neuděláš nějakou akci. 

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz