Pohybové aktivity na babí léto, které oživí tvou cvičící rutinu

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

S koncem léta a nastávajícím podzimem se lidé ve velkém vracejí do fitness center. Babí léto však stále vyzývá k pohybu venku. Chceš si ho užít naplno? Vyzkoušej outdoorové sportovní aktivity! Jaké zařadit a proč je kombinovat s tréninkem v posilovně? 

I když to zatím venku na babí léto nevypadá, příjemně slunečné dny by se ještě měly dostavit. Využij posledních slunečních paprsků před zimním návratem do posilovny! Máme pro tebe tipy na TOP venkovní aktivity. 

Babí léto aktivně a venku

Příjemné teploty, epické sluneční scenérie a mírně nažloutlé listy stromů. To je babí léto! Prožij ho aktivně a posilovnu občas vyměň za outdoorové aktivity. Jaké zvolit a proč? 

1. Klasické venkovní aktivity 

Mezi nejoblíbenější a nejdostupnější venkovní aktivity patří procházky, běh, jízda na kole či na bruslích. Stačí si obout běžecké boty či nasednout na kolo a vyrazit. Můžeš zvolit cesty po silnici, v městském parku, cyklostezky či les. Sportuj a objevuj v jednom!

2. Vodní sporty

Stále máš čas vyzkoušet vodní sporty, jako je například wakeboard, wakesurf či paddleboard. Jedná se o skvělou zábavu a navíc u nich posílíš svaly celého těla – nohy, ruce či střed těla! V případě regenerace zvol plavání, které uvolní tvé ztuhlé svaly a na další silový trénink budeš jako nový/-á!

3. Týmové sporty

Hledáš ideální aktivitu na den s přáteli či pracovní teambuilding? A co sportovní den v podobě plážového volejbalu či basketbalu? Zábava zaručena a za sportovní výkony se můžete odměnit společným jídlem, které v dobré společnosti chutná nejlépe. 

Benefity venkovních aktivit

Pohyb venku přináší pro lidské tělo možná více výhod, než myslíš. Jaké jsou klíčové výhody?

Pobyt na čerstvém vzduchu – Bytí venku, v lese a v přírodě funguje jako skvělá psychohygiena. Hodinou strávenou venku při pohybu můžeš buď skvěle nastartovat den či po práci vypnout a dopřát si čas pro sebe. 

Zlepšení kondice – Běh, kolo, brusle atd. jsou oblíbená kardio cvičení, díky kterým si zlepšíš kondici, prokrvíš celé tělo a také vypotíš špatnou náladu. 

Nová místa a zákoutí – Co takhle spojit běh s objevováním ulic svého města, nebo konečně vyrazit na paddleboard na to jezero, kam se chceš už dlouho podívat? Spojení pohybu a objevování je kombinace, která tě bude bavit a obohatí jak tvé tělo, tak duši! 

Čerpání vitamínu D – I když už v září není sluneční svit tak silný, vitamín D se k tobě stále dostane. Navíc mají sluneční paprsky blahodárný vliv na lidskou psychiku. Využij toho, než přijdou krátké a sychravé dny. 

A co tréninky v posilovně?

Výhody aktivit venku na čerstvém vzduchu už znáš. A co fitko? Neboj, s jeho návštěvou nemusíš kvůli babímu létu čekat až na zimu. Silový trénink ve fitku je pro lidské tělo důležitý – nejen, že svaly dobře vypadají, ale mají mnoho důležitějších a zdravotních benefitů:

  • Chrání klouby, vazy a šlachy a snižují riziko zranění
  • Bez problémů si odneseš nákup či přesuneš kus nábytku
  • Budeš se cítit silně a sebevědomě
  • Svaly oceníš i v pozdějším věku, kdy bude tvé tělo více odolné

Venkovní aktivity spojené s tréninky v posilovně obohatí tvůj sportovní život a dají tělu rozdílné impulsy. A jaký je bonus? Na silové tréninky a atmosféru posilovny se budeš těšit mnohonásobně více. A co ty víš, třeba na tebe čeká nové podzimní PR! 

TIP: Vybav se na své tréninky na Top4Fitness! Fitness speciálka, kde seženeš sportovní boty, oblečení a vybavení značek Nike, Reebok, Under Armour a mnoho dalších! 

Klíčový je balanc

Outdoorové aktivity můžeš kombinovat s posilovou během celé roku! Díky tomu bude tvá tréninková rutina pestrá. Ať už to bude venkovní trénink, procházka, běh, venčení psího kamaráda, kolo nebo bruslení na zamrzlém rybníku v zimě. Protože fitness je o celkovém kontextu – síla, kondice, regenerace, psychická pohoda či strava. Zkrátka, je to životní styl. A ten tě musí bavit! 

Ve Form Factory ti nabízíme ten nejlepší servis pro tvé indoor aktivity – silové tréninky, kradio zóny, skupinová cvičení či regeneraci ve formě sauny, vířivky a mnoho dalšího. Najdi nejbližší Form Factory klub a objev unikátní svět fitness!

Autor TOP4FITNESS

Jsme Top4Fitness, tvá fitness speciálka, kde najdeš veškeré vybavení pro tvůj trénink.

Jsme Top4Fitness, tvá fitness speciálka, kde najdeš veškeré vybavení pro tvůj trénink. Cvičíš pro radost, lepší zdraví, nebo se připravuješ na soutěž? Kryjeme ti záda při čemkoliv. Zamiluj se do pohybu a překonávej své limity!

Zadej v košíku kód “formfactory” a využij slevu 5 % na tebou vybrané kousky.