Fitness a alkohol, vodní melouny a all inclusive

HealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Alkohol je kalorický, meloun plný cukru, all inclusive znamená vždycky špíček navíc. Všechno to jsou nástrahy na zničení celé snahy o krásnou postavu. Ano, i takto lze nahlížet na léto a s ním spojené radovánky. Ale řekněme si narovinu, že všechno není jen černé nebo bílé a u stravy to platí především. 

Když si dáte čas od času skleničku kvalitního vína nebo dostanete chuť na pivo, tak tím své sportovní výkony ani vymakanou figuru neohrozíte. Při pravidelném holdování vyššího množství alkoholu však buďte na pozoru. Alkohol má u mužů negativní vliv na nárůst svalové hmoty a u obou pohlaví platí, že alkohol zpomaluje regeneraci svalů. Alkohol také narušuje hospodaření s vodou, minerálními látkami, nebo některými vitaminy.  

S otázkou, zda je meloun zelenina nebo ovoce, jste se již jistě setkali. Odpověď není snadná. Záleží totiž na tom, zda se bavíte se zemědělcem, nebo kuchařem. Zemědělce bude zastávat názor zelenina, kuchař zase ovoce pro jeho sladkou chuť. Ať má pravdu kdokoliv z nich, platí, že vodní meloun je sladký a lze ho sníst na posezení velké množství a právě to je pro nás klíčové.  Meloun obsahuje okolo 91 % vody, poslouží tedy i jako významná podpora pitného režimu. Je dobrým zdrojem antioxidantů, kam patří například vitamin C nebo lykopen. 100 g melounu obsahuje okolo 6 g cukru, což je celkem přívětivé a neměli bychom se vyhnout jeho zařazení do jídelníčku. Vždy však zvažte, kolik ho sníte a jak často to děláte. Protože i v tomto případě platí, že všeho moc škodí. 

All inclusive nemusí nutně znamenat přejídání se. Chápu a rozumím tomu, že pokud vidíte plné stoly lákavých dobrot, je těžké odolat. Ale opravdu je nutné si vzít od každého dortíku více jak jeden kousek, opravdu je nutné mít přeplněné talířky, nebo nedej bože talíře? Se svými klienty bereme dovolenou all inclusive jako režim k doplnění energie a jako cestu k ochutnání nepoznaného, jako možnost načerpání cenných látek z čerstvé zeleniny a ovoce všeho druhu. Zařazení čerstvých ryb, či mořských plodů. Naplňte díky správné vybranému jídlu svoje tělo cennými a výživnými látkami, regenerujte, odpočívejte a relaxujte.

Monika Bartolomějová

Autor FitPraha

Školící centrum FitPraha

FitPraha je ojedinělý koncept, který spojuje 2 základní kurzy – kurz pro fitness trenéry a kurz pro výživové poradce.

Naším jasným cílem je tvořit fitness trenéry a výživové poradce, pro které je hlavní zdraví klientů, jeho zlepšování a postupnými kroky správné nastavení klienta v jeho každodenním životě.

Naším poselstvím je předávat informace, které jsou kvalitní, aktuální a funkční. Nabízíme rovněž možnost tyto informace rozšiřovat a prohlubovat na navazujících kurzech. Zakládáme si na profesionalitě, proto naši lektoři jsou skutečnými odborníky na probíraná témata.

fitpraha.cz