Co je kardiovaskulární systém

HealthFactory
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 237 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 237 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Kardiovaskulární sytém zabezpečuje v těle krevní oběh, tj. zásobení buněk kyslíkem a živinami. Krev proudí tělem ve dvou hlavních okruzích: mezi srdcem a plícemi k nabrání kyslíku, a mezi srdcem a celým tělem, aby kyslík a živiny dopravila k buňkám.

Říkáte si, proč dělat cardio? Kardiovaskulární trénink je nezbytný pro udržení fyzické kondice. Cvičení na běžících pásech, rotopedech, schodech či stepperech rozvíjí srdečně cévní a dýchací sytém. Vytrvalostní trénink pozitivně ovlivňuje srdce a dýchání, má pozitivní účinky na krevní plazmu a snižuje hladinu cholesterolu. V každém fitness centru se nachází cardio zóna, kde je možné tyto stoje najít.

I pro osoby zaměřené na silový trénink se doporučuje zařadit cardio. Jak neztratit sílu a svalovou hmotu?  Pokud se tyto dva typy tréninků oddělí, zajistí se dostatečný příjem kalorií a makronutrientů a dostatečná regenerace, nemusí dojít k poklesu síly či hmotnosti. Naopak se projeví výše zmíněné výhody kardiovaskulárního tréninku.