Detox těla

HealthFactoryTipy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 60 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 60 [taxonomy] => category [description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [parent] => 0 [count] => 238 [filter] => raw [cat_ID] => 60 [category_count] => 238 [category_description] => Nový přístup k fitness od Form Factory se každý měsíc zaměří na předcházení jedné z civilizačních chorob. K tomu bude vždy upraven program skupinových lekcí, který se rozšíří o speciální a zdravotní cvičení. Součástí programu každého měsíce budou také odborné workshopy, speciální on-line obsah, videa a podpora profesionálních trenérů Form Factory. [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Dnes a denně můžete vidět spousty reklam na jarní detox, za pomoci ovocných a zeleninových šťáv nebo stravovacích doplňků. Jak je to ale doopravdy s tímto trendem a co přesně dělá detox s naším tělem? Pojďme si o tom říct pár základních faktů.

Přirozený detox těla!

Tělo je samo o sobě úžasný a chytrý aparát. Detoxikace v něm probíhá zcela přirozeně 24 hodin denně a 365 dní v roce. O tento důležitý proces se starají naše játra, ledviny, kůže a celá trávící soustava. Proto je nezbytné dbát na pestrou a zdravou stravu po celý rok, díky čemuž zajistíme našemu tělu nejlepší podmínky pro jeho funkčnost.

Co se děje s naším tělem při ‘‘jarním detoxu’’?

To, čeho docílíte při řízeném detoxu, není pro tělo nic zdravého. Dochází při něm ke krátkodobému odvodnění, díky čemuž shodíte jen pár kilogramů. Bohužel po návratu k normální stravě nastane tzv. jojo efekt, kdy shozená kila získáte velmi rychle zpět. Současně budete mít často extrémní hlad, který vás bude svádět k mlsání. Díky nedostatku bílkovin budete přicházet o svalovou hmotu. V neposlední řadě dojde k oslabení imunitního systému a mohou nastat i zažívací obtíže. V konečném důsledku získáte více škody, než užitku. Pokud se budete po celý rok stravovat mastnými a průmyslově zpracovanými výrobky, žádný detox by vám stejně nepomohl.

Můj závěr?

NE, rozhodně nedoporučuji žádnou formu řízených detoxů, jelikož se o něj stará naše tělo stejně tak, jako se staráme my o něj. Proto jediné rozumné doporučení, které vám mohu dát je, abyste svému tělu dopřáli kvalitní a vyváženou stravu s trochou pohybu. V tomto případě platí pravidlo, že jsme odrazem sebe samých.

Autor Anna Marie Barabášová

Online tréninkTabata
1785 Array ( [sautor] => anna-marie-barabasova ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 14 [name] => Online trénink [slug] => online [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 14 [taxonomy] => category [description] =>

Živé vysílání a rozsáhlá knihovna

Cvičení dostupné kdykoliv a kdekoliv

Profesionální trenéři Form Factory

[parent] => 0 [count] => 4323 [filter] => raw [cat_ID] => 14 [category_count] => 4323 [category_description] =>

Živé vysílání a rozsáhlá knihovna

Cvičení dostupné kdykoliv a kdekoliv

Profesionální trenéři Form Factory

[cat_name] => Online trénink [category_nicename] => online [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 24 [name] => Tabata [slug] => tabata [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 24 [taxonomy] => category [description] => Tabata je intervalové cvičení, které může podpořit růst svalstva a zároveň spálit přebytečné tuky. Intenzivní trénink pro muže i ženy. Originální Tabata využívá 20-vteřinové intervaly a 10-vteřinové pauzy. Jeden cvik na svalovou partii se skládá z osmi sérií. [parent] => 14 [count] => 65 [filter] => raw [cat_ID] => 24 [category_count] => 65 [category_description] => Tabata je intervalové cvičení, které může podpořit růst svalstva a zároveň spálit přebytečné tuky. Intenzivní trénink pro muže i ženy. Originální Tabata využívá 20-vteřinové intervaly a 10-vteřinové pauzy. Jeden cvik na svalovou partii se skládá z osmi sérií. [cat_name] => Tabata [category_nicename] => tabata [category_parent] => 14 ) )

Osobní trenér