Chytré hodinky pomáhají k lepší kondici

FitnessTipyTrendy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 13 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 13 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 124 [filter] => raw [cat_ID] => 13 [category_count] => 124 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 10 [name] => Trendy [slug] => trendy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 10 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 36 [filter] => raw [cat_ID] => 10 [category_count] => 36 [category_description] => [cat_name] => Trendy [category_nicename] => trendy [category_parent] => 0 ) )

Příležitostní sportovci často trénují bez jakéhokoliv systému. Díky chytrým pomůckám, především sportovním hodinkám, je dnes snadné vnést do tréninku systematičnost, která je při snaze o dosažení výsledků klíčová.

Pravidelné cvičení působí jako prevence proti chronickým onemocněním. Vysoký krevní tlak, cukrovka, osteoporóza, vysoký cholesterol, problémy s dýcháním nebo určité typy rakoviny. Díky pravidelnému cvičení můžete výrazně snížit riziko těchto onemocnění.

Cvičení nebo běh vám pomůže se uklidnit po dni plném stresu. Fyzická aktivita v mozku stimuluje uvolňování endorfinů, známé pod přezdívkou hormony štěstí. Ty zajistí, že se budete cítit šťastnější
a uvolněnější, než když jste přišli vyčerpaní z práce. Primárně jde ale o to, že cvičení je zábava.
A k tomu, aby byla smysluplná, pomůžou chytré sportovní hodinky.

Skvělý pomocník při tréninku

Klíčem k systematickému cvičení je přesný přehled o tom, co vlastně člověk dělá a jak se to na jeho těle projevuje. K tomu jsou ideální chytré sportovní hodinky, které automaticky zaznamenávají veškeré důležité základní údaje, jako je množství spálených kalorií, srdeční tep nebo doba tréninku. Údaje lze přitom vidět v reálném čase, takže je možné trénink v jeho průběhu upravovat. Pro ty, kdo chtějí detailnější statistiky, Samsung Galaxy Watch3 nově nabízí funkci detekce množství kyslíku v krvi (SpO2). Hodnota SpO2 říká, jak je krev nasycena kyslíkem a udává se v procentech. Za normálních okolností by se měla hodnota pohybovat v rozmezí 95-99 %. Pokud hodnota klesne pod 95 %, je lepší daný den zůstat v klidu, a trénink nebo jinou náročnou aktivitu odložit. Další poměrně známou funkcí je měření VO2Max, která odhaluje maximální spotřebu kyslíku, které vaše tělo dokáže využít během jedné minuty aktivity. Hodnota VO2 Max úzce souvisí s celkovou fyzickou výkoností a sportovci se snaží, aby byla co nejvyšší.

Pokud budete získaná data z tréninku opravdu sledovat a řídit se jimi, budete mít jistotu, že váš trénink probíhá správně, ve správný čas a vy posouváte svoje výkony.

Měření fyzické aktivity v průběhu dne

Chytré hodinky řady Galaxy Watch Active 2 monitorují váš tep během celého dne pomocí několika fotodiod umístěných na spodní straně hodinek. Při velkých výkyvech srdeční činnosti vás okamžitě upozorní.

Pokud chcete při tréninku podat co nejlepší výkon, je důležité být fit jak psychicky, tak i fyzicky. S tím vám dokážou hodinky Galaxy Watch3 také pomoct. Během dne měří hladinu stresu a při zaznamenání vysokých hodnot zašlou upozornění. Zároveň vám doporučí relaxační dechová cvičení. V průběhu noci sbírají informace o spánku a jeho kvalitě, abyste měli přehled, jak skutečně odpočíváte.

Proč toho nevyužít?

Zařízení s funkcemi pro sledování fyzické aktivity, které dnes nabízí chytré sportovní hodinky, byly ještě do nedávna přístupné pouze profesionálním sportovcům. Důvodem byla extrémně vysoká pořizovací cena. Dnes jsou tyto – pro veřejnost dříve nedosažitelné funkce – dostupné skoro každému, takže i vy můžete cvičit jako profesionální sportovci.