5 otázek pro Nikolu Homolkovou

CvičeníFitness
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Cvičení [slug] => cviceni [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 45 [filter] => raw [cat_ID] => 8 [category_count] => 45 [category_description] => [cat_name] => Cvičení [category_nicename] => cviceni [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 9 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 9 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 83 [filter] => raw [cat_ID] => 9 [category_count] => 83 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) )

Osobní trenérka a výživová poradkyně z fitness centra Form Factory Nikola Homolková vás dostane do formy.

Jak jste se dostala ke své nynější práci?

Odmala sportuji, proto mi fitness prostředí nebylo nikdy cizí. Před téměř šesti lety jsem se rozhodla, že se v tomto směru chci dále rozvíjet, a začala jsem se o fitness zajímat o něco více. Po několika návštěvách fitness centra jsem si uvědomila, že jsem se konečně našla v tom, co mě baví.

Každou ženu zajímá, jak zdravě a dlouhodobě zhubnout.

Za mě nejde pouze o cvičení, ale velkou roli hraje také vyvážená strava, spánek a psychika. Ne nadarmo se říká, že vše začíná v hlavě a s nastavením naší mysli. Každý z nás je ovšem jiný, proto jednotný postup, jak zhubnout, neexistuje. Svým klientům doporučuji hýbat se (sportovat) alespoň třikrát týdně. Co se týče stravy, nejsem zastáncem žádných striktních diet a jednotvárných stravovacích plánů. Nejdůležitější je, aby dieta byla flexibilní a klienta příliš neomezovala, jedině tak bude udržitelná dlouhodobě. Na dosažení cíle a své vysněné postavy má velký vliv i spánek. Často čtu, že bychom měli spát minimálně osm hodin denně. Podle mě je ideální spát přibližně šest až osm hodin denně. Ale jak jsem již zmiňovala, každému vyhovuje něco jiného. Měli bychom proto poslouchat své tělo.

Jak si udržujete postavu?

Ve fitness centru trávím téměř každý den, a tak je pohyb přirozenou součástí mé každodenní rutiny. Cvičím většinou pětkrát až šestkrát týdně, ale také si za to dokážu dopřát dobrého jídla. Prošla jsem si v životě několika fázemi změn své postavy a musela si tak najít, co mi vyhovuje. Důležitá je určitě odhodlanost a konzistentnost. Dbám na to, abych udržovala stabilní jídelníček a denně ušla alespoň osm tisíc kroků. Jednou týdně si dopřávám masáž a tím dodám tělu potřebnou regeneraci.

Ve fitku kvůli práci trávíte celý den, chodíte si ještě vůbec sama zacvičit?

Samozřejmě, také si musím udělat čas sama na sebe, abych šla svým klientům příkladem. Jak jsem již zmínila, cvičím téměř každý den. Ve Form Factory se konají i skvělé, instruktory vedené lekce (kruhové tréninky, Les Mills lekce, jóga apod.), kterými si občas zpestřím svoji týdenní rutinu. Skvělý způsob, jak se vyhnout stereotypnímu cvičení. Navíc jsou lekce pro členy a návštěvníky fitness centra zcela zdarma!

Prozraďte nám svůj nejoblíbenější fit recept.

Nejraději mám palačinky či lívance z vajec, proteinu a ovesných vloček, které si většinou potřu stoprocentním arašídovým máslem. Chutnají skvěle a jsou super rychlé a jednoduché na přípravu!

___________________________________________________________________

Nikol se nevěnuje pouze trénování, ale i stravě. Ráda pomůže klientům zhubnout i bez toho, aniž by si u ní zakoupili osobní tréninky. Cvičení a strava jdou ruku v ruce, proto není dobré spoléhat se pouze na jedno. V případě zájmu o trénink či jídelníček můžete Nikol kontaktovat na nikolahomolkova@seznam.cz nebo na zhubnisnikol.cz

Autor: Lea Gürtlerová

Zdroj: idnes.cz/jenprozeny